Полина Билоконна за майчинството, модата и хубавите неща от живота

| от MamaMia |


Познавате Полина Билоконна и като Полина София – не защото има две първи имена, а защото блогът й – „Polina Sofia“ е приятно място за хубавите неща от живота, на което е лесно човек да попадне. В него тя споделя своите наблюдения и преживявания по различни теми – мода, красота, майчинство, пътувания.

Всъщност Полина е родена в Киев, но от години вече живее в София. Казва, че тук я е довело семейството, а с времето започва да усеща българския като свой език. Освен него владее родния украински, руски и английски.

Разговаряме с нея по темите, които са й най-близки – красотата и поддържането на външния вид. Повод е серията козметикаDermo Pure на Eucerin.

Блоговете бяха много популярни в началото на десетилетието, после сякаш имаше затишие, след което – ново завръщане към модата на блоговете. Какво те мотивира да си направиш блог?

Езиковата бариера се оказа голямо предизвикателство при мен, но и стимул. Статия след статия [блогът] ме караше да се усъвършенствам. Все още правя грешки, но пък и усещам пълната свобода и най-вече липса на страх да се изразявам на български. Даже вече го усещам мой, роден език, колкото странно и да прозвучи това.

Очакваше ли, че към блога ти ще има толкова голям интерес?

В началото започнах буквално на шега. Писах от мен за мен. Учех се тогава и на постоянство. Беше ми важно просто да се науча да пиша, да развия самото умение, което да ми потрябва в живота като цяло – елементарното умение да боравя с езика и да пиша грамотно на български. В един момент обаче събрах аудитория, оказа се, че това което споделям е полезно, започнах да пиша пълноценни пътеписи, ревюта и друго, и колелото се завъртя.

Темите, които разглеждаш основно в блога си, са свързани с красотата и модата. Имаш ли собствени ритуали, без които не започваш деня си?

Водя дневник. Горещо препоръчвам форма̀та на The 6-Minute Diary.

Как се промениха ритуалите, когато в живота и блога ти се появи секцията „майчинство“?

Декоративната козметика отиде на заден план. Фон дьо тен, пудра, руж, хайлайтър и други от тежкия арсенал вече са само за специални случаи и то не заради липсата на време сутринта. 10 минути винаги ще се намерят. Друга е причината. Толкова е приятно, когато целувам и гушкам сина ми Максим и лицето ми е чисто, без грим. Чувствам се сигурна и спокойна и за неговата кожа, когато моята е чиста за допир с неговата.

Как се отразиха бременността и раждането на кожата ти, и как ги поддържаш днес?

По време на бременността от играта на хормоните ми се появи доста акне. Сега, след раждането, нещата са под контрол, но тъй като кожата ми има склонност към образуване на комедони и пъпки, старая се грижата ми да включва подходяща поддържаща козметика.

Прохладните есенни месеци се оказват най-подходящото време за лечение на акне, защото именно сега е перфектният момент да заздравим и освежим кожата си с помощта на такива ефективни и силни за излющване на горния кожен слой съставки като гликолова, салицилова и полихидрокси киселина. DERMOPURE на Eucerin цели именно това. Серията им, предназначена за кожа, склонна към акне, е добре позната от години. Тя може да се използва вместо или заедно с медикаментозно лечение на акне. От две години на пазара има и обновена серия, към която се насочвам и тази есен.

През годините неведнъж съм използвала измиващия гел Eucerin DermoPurifyer и писах за него в блога. Ако сте го използвали и се чудите каква е разликата между него и измиващия гел Eucerin DERMOPURE, то отговорът е: никаква. 🙂 Продуктът просто има ново име и нова опаковка. Този измиващ гел ми е много любим от години. Тази есен отново ще се доверя именно на него. Съдържа амфотензини, които обикновено са много щадящи и са подходящи дори за бебешката кожа. Всеки път оставам приятно изненадана от факта, че продуктът хем наистина успява да премахне грима, хем е щадящ и не преизмива кожата до скърцане.

Следват дневната и нощна хидратация като стъпка номер три. Използвам Eucerin DERMOPURE Интензивен успокояващ крем като дневен. Той успокоява и интензивно хидратира кожата. Има нелепкава формула и много приятна консистенция и финиш. Намирам този крем за идеална основа под фон дьо тен.

За нощната грижа използвам серума с 10% хидрокси комплекс. Съставките му помагат за изглаждането на кожата, отпушването на порите, намаляването на бактериите, отстраняването на мъртви кожни клетки и предотвратяването на повторната поява на петна. През първите няколко минутки е нормално да усетите лекото пощипване. Серумът е наистина прилично концентриран, за да е ефективен.

Серията със сигурност заслужава внимание. Видим резултат идва с времето, ако продуктите се използват редовно. Както във всяко нещо, ключовият момент и тук е постоянство.

1170x1754 (2)

Какво е основното, което те води в грижата за външния вид?

Главният ми мотив е, че чувствайки се здрава и привлекателна, това ми дава спокойствието да творя. Дълги години имах проблеми с акнето и неглижирането на този проблем, а след това борбата с него усещах като препятствие да бъда себе си. Сега е различно.

Как постигаш баланса между работата си и грижата за детето?

Воденето на дневник много ми помага. Макси ми е на първо място, но се чувствам пълноценно и когато денят ми включва работни задължения. Старая е да си поставям реалистични цели ден по ден. Уча се да казвам „не“, както и да поемам ангажименти, планирайки спрямо тях реалистични срокове за изпълнение. Все още не мога да кажа, че съм постигнала баланса. Балансът идва от доброто менажиране на времето, което е голямо предизвикателство с мъниче вкъщи, но е възможно и работя точно в тази насока. Пожелайте ми успех!

Материалът е реализиран със съдействието наEucerin.

Снимки:Пламен Гаврилов


Повече информация Виж всички