Отмий несъвършенствата с ексфолиращата маска на Lierac

| от MamaMia |


Тийнейджърите не са единствените, които страдат от разширени пори, пъпки, черни точки, лъщене. Тези несъвършенства засягат и около 41% от дамите.

Идентифицират 3 стадия на несъвършенствата, според изследване на лаборатории Lierac:

Повлияни от вътрешни и външни фактори (като замърсявания, климат, начин на живот и хормонален дисбаланс) мастните жлези, които причиняват несъвършенства, са свръхстимулирани. Резултатът е излишно, продължително производство на себум и перманентно лъщяща кожа. Феноменът е известен като хиперсеборея.

Заедно с това, порите се разширяват, позволявайки на себума по-лесно да излезе на повърхността и да причини лъщене на кожата.

И накрая, хиперкератинизацията, разширените пори се запушват, а това не позволява на себума да бъде изхвърлен. Задържането му води до образуване на т.нар. черни точки. Така бактерията се разпространява, причинява възпаления, пъпките стават червени и болезнени, а дори след изчезването им е възможно да останат белези.

SEBOLOGIE_TUBE_CMJN

За да създадат серията Sebologie, Лаборатории Lierac се вдъхновяват от естетичната техника за дълбокото почистване на повърхността, използвана за ексфолиране на кожата, стимулиране на клетъчното обновяване, почистване на порите и спиране на появата на акне. Формулата включва активни съставки за коригиране на всеки тип несъвършенства.Цинковият глюконат регулира себума и има стягащо действие. Салицилова киселина, която регулира обновяването на клетките и кератолитните свойства.Ексфолиращата маска срещу несъвършенствата е основана именно на техниката за дълбоко почистване. Подходяща е за онези, които търсят лесен и достъпен начин да почистят кожата си в дълбочина.

Маската е във вид на силно абсорбиращ крем, чиято формула съдържа глина и оризова пудра. Фината текстура позволява абсорбирането на излишния себум на повърхността на кожата, осигурявайки контрол на лъщенето на комбинираната и мазна кожа. Свеж, сладък аромат с кадифени нотки на праскова и грозде създават незабавно усещане за чистота и спокойствие. Прилага се веднъж седмично на суха кожа, като се оставя да подейства 10 минути, масажира се с кръгови движения и се отмива.


Повече информация Виж всички