Красива и сияйна кожа всеки сезон с един женски ритуал /+видео/

| от Антоанета Илиева |Нашето тяло неминуемо се поклаща в ритъма на природните цикли. Ако слушаме тялото си, ние чуваме онова, което то ни подсказва за своите нужди, и с обич се опитваме да му го осигурим. Това означава да живеем в баланс с природата и средата около себе си.

Когато говорим за лицето си, е чудесно да знаем как му се отразяват различните сезони и как можем да се възползваме от позитивите им. Все пак чертите ни и начинът, по който се грижим за тях, са визитната ни картичка пред света. Не можем да останем безучастни в това, което пише върху нея.ь

Като инструктор по Face Yoga знам колко е важно познаването на лицето и процесите, които се случват под видимата му част. Само така можем да работим правилно и структурирано с него.

Затова днес ви предлагам да направите заедно с мен масаж на лицето си, с който ще активираме циркулацията на кръв, ще задвижим лимфната система и ще премахнем спазми в лицевата мускулатура. Ако имате тъмни петна по лицето си, това е чудесен начин да съчетаете активирането на възстановителните процеси с подходяща козметика, така че да вземете максимума през зимния период – премахване на пигментация и възвръщане на равномерния тен на кожата.

Приемете масажа като ритуал, с който да започнете или завършите деня си.

A след масажа ще ви споделя и защо е важно да използвате както дневен, така и нощен крем.

Започваме грижата за лицето с масаж на шията.

Нанасяме няколко капки подходящо за кожата масло и с погалващи движения преминаваме в посока отдолу-нагоре, като редуваме ръцете. Именно това е посоката, в която противодействаме на гравитацията и оказваме лифтинг ефект върху кожата. Масажът на шията помага за отпускане на цялото тяло чрез облекчаване на стреса и подобряване на кръвообращението. Нека да направим 20-30 повторения. Насладете се на този момент.

Шията и деколтето са продължение на лицето и е важно да се грижим по същия начин и за тях. Козметиката я нанасяме и в тези зона, защото кожата тук е много чувствителна.

Преминаваме към масаж в зоната на челюстта, като движим ръцете – от брадичката към ушите.

Използваме захват тип щипка и бавно изцеждаме по посока на лимфата. Правим 20 повторения за всяка страна. Ще масажираме в продължение на минута челюстния мускул с кръгово движение.
Тази техника ще ви помогне, ако страдате от бруксизъм. Това е състояние, при което съзнателно или не стискаме челюстта и задържаме напрежение в мускулите. В основата му са стресът и по-трудното изразяване на емоции.

Продължаваме с масаж в областта на скулите, който ще увеличи кръвообращението в лицевата тъкан.

Това от своя страна ще подпомогне свежестта и младостта на лицето, ще окаже лифтинг ефект върху кожата и ще премахне подпухналост. Тук използваме поглаждане с помощта на фалангите на пръстите, така че да повлияем и блокажи в синусите.

Преминаваме към зоната на очите.

Масажът тук ще ви помогне да отпуснете уморените от взиране в компютъра очи и ще насърчи кръвообращението. Прилагаме фини и поглаждащи движения. Бъдете внимателни с тази зона, тъй като кожата тук е 10 пъти по-тънка от останалата ни кожа.

Масажът на челото ще помогне да отпуснете предната част на темпоралния мускул и да успокоите образуваните хоризонтални и вертикални линии. Прилагаме поглаждащи движения в рамките на минута в посока от център към периферия. Усетете как кръвообращението и тук се усилва, а умът ви се успокоява.

Последната техника от масажа е лимфтинг и лимфодренажна.

С цели длани преминаваме от центъра на лицето към периферията и от ушите към ключиците. Правим три повторения.

След като се погрижихме добре за подмладяващите процеси в лицето, е важно да почистим кожата, тъй като по време на масаж се отделят мъртви клетки.

Завършваме този женски ритуал с нанасяне на козметика.

Моят избор е нощният крем от серията на Eucerin Hyaluron-filler + Elasticity. В момента се боря с няколко пигментни петна и се доверявам на Eucerin, които са доказани експерти в несъвършенствата по кожата. След активирана циркулация на кръв доставянето на колаген и еластин чрез козметика е чудесно за младостта ни. Кремът, който използвам, съдържа колаген-еластин конплекс и веднага усещам кожата си „нахранена“. Серията на Eucerin Hyaluron-filler + Elasticity е подходяща за зряла кожа, при която има видими бръчки, тъй като ги запълва и подобрява еластичността на кожата. Редуцира възрастови петна и е чудесен подарък за любима ваша жена – майка или баба, с която да споделите този наш женски ритуал.

Запомете, че е важно да използвате както нощен, така и дневен крем, защото нуждите на кожата са различни през деня и нощта. Ако през деня е важно да я защитаваме от слънцето, особено, ако използваме козметика против пигментация, то вечерта е нужно да се грижим за възстановяването на кожната бариера. Моят избор през деня е дневният крем на Eucerin от същата серия, който е и със SPF 15.

Не знам дали сте опитвали тази серия, но ароматът ѝ ми напомня за пролетта и извиква усещане на радост и еуфория – чудесен начин да завърша женския ми ритуал.

Вижте още: 

Face Yoga инструктор: Ето ги верните стъпки за нанасяне на козметика