Емоджи-мания за малките колекционери

| от MamaMia |


Ако сте били сред „децата на 90-те“, голяма е вероятността да сте имали някоя дребна или по-голяма колекционерска мания. У някои, разбира се, тя далеч не е утихнала с годините, напротив.

Можем да се хванем на бас за две Emoji-та (след малко ще видите откъде си ги взимаме), че едно от първите неща, които сте събирали, са картинките с коли от дъвки „Турбо“. Сигурно помните как беше въпрос на чест да имаш богата колекция от модели, а надуването на най-големия балон от дъвката носеше и бонус точки пред приятелите.

И до ден днешен феновете на дъвките няма как да сбъркат аромата им. Ваденките от други марки дъвки със сигурност още красят не един и два стари хладилника.

После, за ужас на родители, баби и дядовци, се появиха дъвките с временни татуировки. Мокриш и цветната картинка се отпечатва на кожата ти. Така децата през лятото ходеха прилично нашарени. До синините и ожулванията гордо изникваха феи, русалки, моряци, анимационни герои, котви, звезди, сърца.

Отнякъде дойде и страстта към миришещите листчета. Създателите най-вероятно са имали идеята цветните тефтерчета да се ползват за писане, но тестетата с листчетата се превърнаха в ценен ресурс, който никой не смееше да докосне с химикал или молив. Разбира се, листчетата се разменяха и старателно се съхраняваха в класьори, както някога са колекционирани пощенските марки.

Подобно на ваденките, такива образци на детското нещосъбиране се пазят по шкафове и скринове.

С идването на тийнейджърството се появиха албумите с лепенки, а с тях – упражненията по преговори и търговия за подрастващи с основна валута – стикерите.

По-редките екземпляри се търсеха ожесточено и имаше трагични ситуации, при които в албума липсваха само един-два стикера…

Какво се случва сега и можем ли отново да видим деца колекционери?

Разбира се! От BILLA не просто доказват, че още има малки и по-големи нещосъбирачи, а и с удоволствие насърчават тази страст у тях с кампаниите си.

Сега се задава Emoji-мания – версия 2.0.

Такава колекционерска вълна имаше във веригата магазини през 2017 г. и е време за втори рунд. За всеки 20 лева покупка в BILLA можете да получите по едно веселоEmoji, като колекционерските кутии за събирането им също можете да закупите от най-близката BILLA. Цялата колекция съдържа 24 Emoji-та – напълно достатъчно, за да поддържа колекционерския ентусиазъм буден до събирането на всичките стикита.

Допълнително можете да се включите и в специалната игра онлайн, която ви дава възможността да спечелите лимитиран аксесоар за предстоящото лято с визия Emoji. Включете се в надпреварата тук:https://billa.emoji.bg/

Та кой каза, че колекционирането не е на мода?