Децата не обичат да закусват

| от Спонсорирано съдържание |


Досега никой не е чувал за случай, в който дете прави гладна стачка, докато не припадне от глад. И все пак, децата често са злояди, което създава ядове на родителите им. Отказът на детето да яде може да се дължи на най-различни фактори, като потенциално притеснителната липса на апетит е сред последните. Децата не искат да се хранят, защото проявяват инат, защото протестират, защото манипулират, защото им е скучно и искат внимание т.н. А понякога най-простото и очевидно обяснение е вярното: децата не ядат храна, която не харесват.

А за да я харесат, не е нужно само да е вкусна. Трябва да изглежда атрактивно.

Image uploaded from iOS (1)
Ако искате да накарате едно дете да обича храната, първо трябва да го накарате да заобича начина, по който му я поднасяте. Разбира се, не всеки има времето и уменията да превърне омлета в замък с принцеси от маслина и рицари от домат, но дори малки стъпки в посока творчество в храната могат да преборят адa „злоядо дете“.

Не е необходимо да сте родители, за да се досетите какво харесват децата – всичко шарено и цветно. Неслучайно супермаркетите са пълни с деца, които с копнеж сочат всякакви продукти с шарени опаковки и повтарят „Мамо, купи ми това“, „Мамо, купи ми това“. Виждали ли сте как реагира дете на опаковките на сокчетата BBB? За това говорим.

Image uploaded from iOS (3)
Ето защо е важно когато настъпи решаващият момент – сутрешната или следобедната закуска – да знаете как да задържите вниманието на малките.

И имаме няколко съвета за вас:

Включете любим предмет в закуската

Независимо каква ще бъде закуската, можете да създадете у вашето дете навика, че всяка сутрин на масата го очаква нещо хубаво. Това може да е малка сглобяема играчка, картинка за оцветяване, късметче с анимационен герой или друго.

Когато започнете всяка сутрин да му давате нещо интересно, то ще има по-голяма мотивация да изяде закуската си.
Разбира се, важно е чрез думи да му обясните, че всеки път, когато е послушно и си изяжда закуската, на следващата сутрин ще го очаква нещо ново и различно.

Image uploaded from iOS (4)

Поднасяйте закуската по артистичен начин

Ако сте направили сандвич на детето, сложете на филията очи и уста, така че да прилича на човече. Не е трудно, а е почти сигурно, че ще се хареса на детето, а чинията ще остане празна.

Добавете напитка

Децата се радват на сокчета. Към закуската винаги е добре да добавите сокче, което, освен че ще се хареса визуално на децата, ще им допадне и на вкус. Открихме новите опаковки на BBB и техните нови шарените им кутийки с пъстри герои.

Картонената опаковка няма да тежи в раницата, а размерът е точно онова, което наричаме компактен. Перфектни са за кола, защото, ако овладеете момента с пъхането на сламката, не поемате никакви рискове за тапицерията и околните. Не мога да кажа същото за последния път, когато дъщеря ми реши да пие айрян в бутилка.

Image uploaded from iOS (6)

Въвлечете децата в правенето на закуската

Децата обичат непрекъснато да научават нови неща и да бъдат част от света на възрастните. Едно дете ще обикне закуската си веднага, ако знае, че има принос за нейното приготвяне. Затова му дайте задача и го поканете да готви заедно с вас.

Не забравяйте – в крайна сметка и вкусът има значение

Независимо как ще накарате едно дете да изяде закуската си, все пак е важно тя да е вкусна, балансирана и здравословна. BBB соковете са чудесна добавка със свежия си, плодов вкус, но и храната не е без значение.

Image uploaded from iOS (7)

Затова ви предлагаме една рецепта за мъфини с маслини и сирене от Даро, които толкова ще се харесат на детето ви, че ще поиска допълнително. Лесни са за приготвяне и са подходящи както за сутрешна, така и за следобедна закуска.

· 4 яйца
· 200 мл олио
· 200 мл кисело мляко
· 300 г бяло брашно
· 1 равна супена лъжица сода бикарбонат
· 200 г краве сирене
· 100 г нарязани зелени маслини
· 1 жълтък за намазване

Разбийте яйцата и олиото докато се смесят добре.

Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сипете брашното и върху него содата, разбъркайте до хомогенна каша.

Добавете натрошеното сирене и разбъркайте, така че да се размеси равномерно навсякъде.

Поръсете отгоре със зелените маслини. Разпределете в 12 хартиени форми за мъфини и печете 20 мин. на 180 градуса.

След изваждане веднага намажете с разбития жълтък и оставете да поизстинат в тавата за 5 минути, след което ги извадете и подредете върху решетка до пълното им охлаждане.

А сега BBB и шарените им чудовища са организирали и една забавна игра, с която може да спечелите три видео плейъра, с които да може да забаламосвате децата, докато пътувате нанякъде с колата. Вижте повече за условията й тук.