Борба за хубава коса: крачка напред

| от Цветелина Вътева |


Никога не съм разбирала жените, които си купуват шампоан „за нормална коса“. Коя коса е нормална? Моята е и боядисана, и суха, и има нужда от блясък, но и от обем, краищата често цъфтят…шампоанът за нормална коса е последното, към което ще посегна пред козметичния щанд.

А и борбата за хубава коса е жестока. Като изключим някои целунати от Вселената жени, чиито коси веднага след измиване изглеждат като откраднати от телевизионна реклама, повечето от нас цял живот се борят с всевъзможните абсурдни начини, по които изглежда косата ни.

Като типичен представител на пола си, водещ кървава битка на фронта на косата над 30 години, с тръпнещо очакване пристъпвам към тест на всеки нов продукт за коса, който ми попадне.

JF1

Последното, с което съм мила косата си, е новата серия на John Frieda Luxurious Volume Core Restore, чиято цел е да заздрави косата в дълбочина и да превърне плоската коса в прическа с естествен обем. Звучи доста амбициозно: моята коса НЯМА естествен обем. Тя се сдобива с такъв, само след като съм прекарала поне час във фризьорски салон.

Шампоанът е много лек, мирише свежо, с лек плодов дъх, нанася се бързо и веднага след отминаване оставя косата леко проскърцваща от чистота – обичам това усещане. Формулата на шампоана съдържа иновативен заздравяващ комплекс Protein-Strength, който спомага за поддържането на по-обемни прически.

Балсамът на John Frieda идва като изненада: досега не съм ползвала балсам-гел. Гел-текстурата обаче си има идея: тя обгръща косъма и действа директно в него. Придава обем и улеснява разресването, до което ще стигнем след малко.

Image uploaded from iOS (1)

Третият продукт от серията е JOHN FRIEDA LUXURIOUS VOLUME CORE RESTORE подсилващ серум за обем. Последният да затвори вратата. Нанасям малко количество от серума върху подсушената с кърпа коса, и резултатът е чудесен.

Косата ми е мека и стои някак оформена, с обем. Някак, вероятно заради серума, се оформя по-лесно. Събирам я в небрежен кок, пускам някои бляскави кичура покрай ушите и излизам.

Трябва да кажа, че макар това вероятно да е едно от най-страховитите beauty табута, мия косата си всеки ден. Като тийнейджърка, когато можех да се похваля с достойно мазна коса, ми казваха да я мия максимум на три дни, защото честото миене увеличава секрецията на себума и я омазнява по-бързо.

Не можах да се справя с тази задача и от години я измивам всекидневно. Затова имам нужда от продукти, които да не я изтощават допълнително, предвид факта, че боята вече е дала своя сериозен принос за това изтощаване.

Серията на John Frieda изглежда като да се справя с тази задача. Ползвам всички продукти ежедневно и косата ми изглежда по-здрава и лъскава отпреди. Разбира се, ще ви излъжа, ако кажа, че козметичните продукти сами по себе си са напълно достатъчни, за да имате великолепно оформена, брилянтна прическа, с която може да се сдобиете срещу 100-200 лв. във фризьорски салон.

JF3

Но пък продуктите са основата, която трябва да се положи за косата, ядрото в грижата за нея, без което и всеки ден да ходите на фризьор, в един момент ще се наложи да се изкъпете и изсушите сами и ако не сте погрижили добре за косата си, ще ви се доплаче.

Затова се продържайте към качествените марки и ще може да се гордеете с косата си, дори в моментите, в които не е фризирана.