15 септември – денят, в който всичко започва отначало

| от |


Ако трябва да се върна назад във времето, 15 септември беше най-омразният ми ден, защото всичко започваше отначало. Ваканцията свършваше, уроците, домашните и оценките отново взимаха превес в ежедневния кръговрат.

 

раници

За разлика от майка си, синът ми обича да ходи на училище. С интерес попива всичко, което му се преподава и е от онези деца, на които аз виках „зубъри“ – без да знам значението на думата.

В края на лятната ваканция с небивал интерес се обикалят книжарници и магазини, за да се подготвим за новата учебна година. Оставила съм напълно сам да избере нещата, от които има нужда – дали ще са с облика на Роналдо или със състезателни коли. Единственият артикул, за който винаги съм държала да участвам в покупката е раницата.

 

раницараница

 

Все още в българското училище се носят хиляди ненужни и тежки учебници, за които не е предвидено място в самата класна стая, а трябва всеки божи ден да се разнасят напред-назад в ученическата раница.

Затова преди две години, когато тръгваше в първи клас направих изключително подробно проучване, за да се запозная с най-доброто, което се предлага на пазара и се спрях още тогава на раниците на водеща световна марка. Две поредни години сме с една и съща, но преди няколко дни решихме дружно да се сдобием с още една. Изборът ни се спря на ергономичните им раници и по точно тази на Star Wars, тъй като цялото семейство сме огромни фенове на поредицата.

 

раница

 

Избирахме между Spider-Man и Marvel, но в крайна сметка междугалактическите Star Wars ни грабнаха от пръв поглед! Това което ни се понрави е че раницата е с оптимален размер за училище и с регулируем заден панел, който позволява големината и да варира с израстването на детето. Сиреч купуваме нещо, което смятаме да ни служи дълго! Друго на което много държах като родител е да има презрамки за гърди и кръста, които да поемат тежестта от раменете на децата. Все по-често децата се оплакват от болки в гърба и рамото, защото ученическите раници обикновно са пълни догоре с тежки учебници, напитка, дрехи за спорт и др. Тази е проектирана така, че да защитава детското гръбче и рамена като равномерно разпределят тежестта.

Никога не сме имали проблеми с алергии, слава богу, но държа материалите от които са изработени да са качествени и да не предизвикват дразнения, особено при мокрене и там където раницата е в контакт с кожата. Направих се проучване и тази се оказа направена от PVC free материали, които да не предизвикват дразнене и алергични реакции. Има и отделение за кутия с храна, което е рядко срещана «екстра» и освен това така желаното от сина ми специално отделение за таблет – неговата любима вещ.

 

раница

 

Така, че се сдобихме поне с една смислена покупка за тази година – раницата за училище. От тук нататък предстои безразборното купуване на хиляди вещи, които едва ли някога ще ни влезнат в употреба, но биват изиквани от класната.

Ако все още не сте подготвили детето си за първия учебен ден, то не губете време, а се включете в новото предизвикателство на Samsonite Bulgaria и спечелете подарък за своето дете.

Още за играта можете да прочетете тук:https://www.samsonitebg.com/mama-mia/