Втори сезон на „Историята за Бог с Морган Фрийман“ с премиера на Великден

| от MamaMia |


Предсказатели, духовни прозрения и задгробен живот – има мистерии, стари като света.

National Geographic и Revelations Entertainment търсят отговори на някои от най-големите въпроси, които човечеството си задава във втория сезон на номинираната за „Еми“ поредица „Историята за Бог с Морган Фрийман“, чиято премиера ще се излъчи като специална великденска програма на 16 април от 21:55 ч. Фрийман отново ще поведе зрителите по следите на всеобщата способност за вяра и общуване през погледа на големите световни религии, науката, антропологията и археологията. Поредицата ще се излъчи по National Geographic в 171 държави на 45 езика.

Всеки от епизодите във втори сезон изследва различна голяма тема: „Избраният“, „Божествена намеса“ и „Ад и рай“.

В трите нови епизода Фрийман се среща с различни личности, религиозни водачи, учени и археолози, които помагат да се осмислят тези необхватни теми, включително:

9-годишно момче, будистки духовен учител, което тибетски монаси смятат за прероден лама.

Вожда Арвол Търсещият Кон, пазителят на Свещената лула на мира на племената Накота, Лакота и Дакота.

Кенет Бей, християнски мисионер, държан като пленник две години в Северна Корея.

Жена, чието сърце спира за повече от 8 минути, която описва в големи детайли усещането за небесния рай, което е изпитала.

Физикът Ард Луис, който вярва, че можеш да откриеш Бог в научното знание. Колкото по-дълбоко се впуска в изследванията си, толкова повече вижда знаци за божественото.

Посещение в църква, където поклонниците възхваляват Бог на различни езици.

Археологическа екскурзия до наскоро открити рисунки на Рая и Ада от древни предшественици на племето Чероки.

NEW YORK CITY, NY - Morgan Freeman interviews Rinpoche Tulku Lobsang, Tibetan Buddhist Tantryana Master, after his brief warm up in the back patio of Minus 5 Icebar. (Photo Credit: National Geographic/Reza Riazi)

Поредицата ще ни отведе на някои от най-свещените места на планетата, в това число храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа, построен през 12 век като модел на хиндуисткия рай; Кулата на Дявола в Уайоминг, която племето Лакота боготвори; подводните пещери на маите в Мексико, които те вярвали, че са портали към Рая и Ада; Златния храм в Амристра, Индия, най-святото място за сикхите; ще присъстваме и на религиозния празник Мескел в Етиопия, когато се почита откриването на истинския кръст от Елена, майката на римския император Константин.

Епизодите от втори сезон на „Историята за Бог с Морган Фрийман“ включват:

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Избраният“
Почти във всяка вяра присъства фигура, чиито последователи смятат, че е специално посочена от Бог. Мюсюлманите имат Мохамед. Християните имат Исус. Евреите имат Авраам и Мойсей. Защо се обединяваме около тези избраници и как те ни напътстват във вярата ни? Морган Фрийман предприема търсене на избраните, които стъпват по земята в наши дни, включително американско момче от предградията, за което вярват, че е прероден будистки лама, приемал различни тела вече 500 години.
„Историята за Бог с Морган Фрийман: Ад и рай“

BETHESDA, MD - Former North Korean prisoner and Christian Minister Kenneth Bae shares his experience with Morgan Freeman inside the Concord Saint Andrews United Methodist Church. (Photo Credit: National Geographic/David Kraemer)

Какво са Раят и Ада? Чакат ни в отвъдния живот или ги има тук и сега? Хора от всякакви религии и произход са се опитвали да разберат това вече хиляди години. Морган Фрийман е решен да научи как тези невиждани места са променили начина, по който живеем, като се потапя в подземния свят на старото местно население в Америка, изследвайки феномена екзорсизъм и дарбата да говориш на божия език и срещайки се с жена, която вярва, че е виждала Рая.
„Историята за Бог с Морган Фрийман: Божествена намеса“

Напълно ли сме изключили Бог от модерния си начин на живот или все още има специални мигове, когато божественото избликва и става видимо? Морган Фрийман се среща с човек, почувствал божието присъствие на черния 11 септември, научава как мюсюлманите чуват гласа на Господ в Корана, запознава се и с представители на племе, които вярват, че могат да насочват лечебната божествена сила, както и с физик, който е уверен, че науката ще го отведе до Бог.