Цитати от култовия за 90-те филм „Баровки“

| от Хрис Караиванова |


Помните ли „Баровки“? Аз вдигам две ръце за „Да!“, защото съм гледала филма несметен брой пъти. Не помня точно как, но успях да се сдобия с видеокасетата, която сигурно буквално се е изтъркала от въртене.

Ех, как я харесвах тази Шер Хоровиц! Обожавах начина, по който се изразяваше – на моменти кифленски, но пък умно и хитро, когато се налагаше. Исках да се обличам като нея – с плисираните поли, тениските, чорапите до коляното. Просто много се бях вманиачила в това момиче, ето защо и досега Алиша Силвърстоун ми е слабост, въпреки тоталната липса на хубави роли.

В лентата много запомнящо се участие прави и рано напусналата ни Британи Мърфи, която в „Баровки“ е млада, къдрава, червенокоса, неопитомена и буйна.

За тези, които по някаква причина не си спомнят филма, който наистина е култова, емблематична за 90-те години комедия, разказвам накратко. Шер Хоровиц е богато и популярно в гимназията си момиче от Бевърли Хилс, което обича да съветва другите за важните теми от живота – мода, поддържане на безупречен външен вид и хващане на гадже. За последното самата Шер не е особено подготвена и дори неука, откъдето идва и част от забавата във филма.

За да си припомните още по-добре каква точно беше героинята на Алиша Силвърстоун, в галерията ни сме приготвили някои нейни весели и учудващо верни фрази, с които и досега си спомняме за „Баровки“ с умиление.


Повече информация Виж всички