Оскар-ите с нова категория – за най-популярен филм

| от |


Абсолютно изневиделица Академията за филмови изкуства и науки обяви намерението си да създаде Оскар за „популярен“ филм. Какво точно означава това, никой не знае със сигурност. В съобщението се казва, че всичко ще стане ясно като му дойде времето. Така че засега ни остава единствено да гадаем.

Какво обаче разбираме под думата „популярен“? Засега ще се ограничим с бюджетите, които са направили филмите, според официалната бокс офис класация. Предполагаме също така, че няма да бъдат включвани анимирани филми, защото нещата ще се разводнят прекалено много, а и те си имат собствена категория, в която да се боричкат.

Също така много добър въпрос би бил – ще бъдат ли номинирани филми, които вече са влезнали в основната категория за най-добра лента?! Технологически би трябвало да е така, тъй като някои от блокбъстърите нарамват по цели 11 номинации, както направи „Титаник“.

Още една информация излезе по повод филмовите награди и тя е, че церемонията ще се съкрати на 3 часа, за да може да е по-достъпна до обикновения зрител. Някои от по-маловажните награди ще се раздават по време на рекламите и след това ще бъдат обявени на сайта на Академията.

Сега само ни остава да чакаме с нетърпение обявяването на номинациите.