„Мъжете искат две неща – секс и домакиня!“. Верно ли?

| от Слави Искренов |


Онзи ден, докато готвех пържени кюфтета с пържени яйца и пържени тиквички – чудесна ергенска вечеря, по изключение реших да си пусна телевизора. Докато си готвя подобни неща, обичайно си пускам музика или използвам да се чуя с някой приятел. Сетих се обаче че има такива хора, които си пускат телевизора, май за да се разсейват от готвеното, не съм много сигурен. Пуснах значи. Излезе БНТ. Новините. Новини – не, мерси! Цъкнах следващия канал – появи се „Ергенът“! (Впрочем – появи ли се вече масово меме „Евгенът“ или първо от мен го срещате, а – сещате ли се, Евгени се казва ергенът в „Ергенът“ – хехе, висока класа креативност като за социалните мрежи, където творчеството е за левче и без това). Та – „Ергенът“! Викам, аа, супер, тъкмо съм малко изморен, сега ще ми се дигне тонусът от смъркове и оригинални мои реплики към телевизора, на които ще си се смея сам с удоволствие.

Ако всичко е напълно законно (защо ли?) в това риалити – и жените наистина имат собствен избор на поведение, постъпки и приказки – в него виждаме как всяка се чуди „какво ли да направя, за да ме хареса този мъж“. И се стига лесно до по-голямата тема – какво искат мъжете.

Отговарям на „защо ли?“ от преди малко:

Ами защото тези в „Ергенът“ всичките изглеждат все едно са ги били, една седмица са ги измъчвали, накрая са ги пречупили и те пред камера, въпреки волята си, вече казват с насилено мило гласче – много ми е приятно, вълнувам се, и аз се вълнувам, нали, да, оо, колко си сладък, дано започне любовта ни сега и никога не свършва, ах, колко съм щастлива, ох, нима това е реалност, наистина много се вълнувам…

Така.

И обратно на думата – миличките дами всяка се беше постарала да измисли (сама или с помощ на екипа – все тая) какво първо впечатление да създаде, какъв жест или какъв предмет, или какъв предмет-символ (не, мила, часовникът не е време, той може да е символ на време) да му подари, да отгатне какво иска ергенът Евгени. (За Евгени не ме питайте, че е друга тема, ох, добре, щом питате – ще кажа само, че аз, като биологичен мъж и самоопределящ се като мъж, никога не бих приел за комплимент „сладък“ – най-честата дума по адрес на ергена в предаването – нито за искрена проява на интерес към мен, като към мъж, от която и да е жена; ето отговорих ви).

И покрай какво може би иска мъжът Евгени, една от дамите (тя може и да се подразни на това определение, но е добронамерено, мацко, честно) категорично закова Отговора:

„Мъжете искат две неща – секс и домакиня!“

Ба! Верно ли така било!

И допълва – понеже било видно, че няма как да е домакиня, ясно е, че може да получат само другото.

Дори и такова опростяване е пак твърде сложно като отговор на това какво искат мъжете.

Всъщност мъжете искат само едно нещо, едно-единствено нещо.

После въпросната недомакиня вижда Евгенът и добавя: „Не е типичният български мъж – с татуси, мускули и диагоналка“.

Верно ли това това е типичният български мъж? Това определение май единствено показва в какви среди движиш ти, скъпа секс-машино (обзалагам се, че това определение ще ѝ хареса повече от „дама“).

Няколко разсъждения по-късно същата госпожица добавя: „Ако някой не разбира това, което казвам аз, значи има някакви пропуски“. Чисто теоретично има поне един друг вариант: просто говориш несвързани глупости, които няма как да бъдат разбрани. Но както и да е. Да се върна към по-важното:

Какво искат мъжете. Да, почти всеки мъж иска едно-единствено нещо от жената, от която търси повече от секс – важно беше това уточнение. И това нещо, което искаме мъжете, е:

Да не е луда.

А под „луда“ мъжете имаме предвид – да е поне малко по-нормална, та, ако може, да ни спестява евентуални внезапни избухвания в неочаквани скандали под неконтролируеми емоции, по възможност по-малко изкрещяни обвинения и излагации публично, и изобщо ситуации и реакции, при които не можем да я познаем. Ние сме си опростени същества и обичаме по-кротък живот, в смисъла на по-малко такива „изненади“. И понеже знаем, че това, макар да го искаме, е наивно да очакваме да го получим и няма как да го получим – ние се примиряваме с едни дребнични неща, според на всекиму вкуса и надеждите, като например: хубавичко лице или хенд-сайз гърди, или по-едро дупе, или да се усмихва без особена причина, или често да иска секс, или да се смее на шегите ни (но само ако са смешни – т.е. да има нашето чувство за хумор), или да не е веган, или да е веган, или да се гушка хубаво, или да не ни излага пред приятелите, или да обича и да си оставаме вкъщи, или да обича и да пътува… И т.п., и т.п.

Забележете – не накуп! А едно-едничко от горните. И ще сме щастливи! О, да! Мъжете сме много лесни в това отношение.

Та така, това искаме мъжете.

Или поне в средите, в които аз движа, това искаме мъжете, мили дами и драги секс машини!

Вижте още: 

Какво си мислим, че искат жените в леглото, vs. какво наистина искат


Повече информация Виж всички