Външният вид нямал значение? Да, ама не

| от Лилия Огнянова |


Казват, че външният вид нямал значение, а важни са „вътрешната красота“ и характерът.

Това до известна степен е така, но и не е съвсем точно. Защото ако не харесваме какво виждаме в огледалото, как можем да се чувстваме добре в тялото си?

От друга страна добрият външен вид е на първо място уважение към нас самите, а след това към околните.

Отново външният вид може да е причина за депресивни състояния или пък за самочувствие и щастие. Разбира се, всяко вманиачаване и отделяне на прекалено много нерви и внимание не води до нищо добро, но е важно да се намери златната среда и хем да не пренебрегваме грижата за себе си, хем и да не се обсебваме от огледалото.

Красоречив пример за това колко много може да повлияе външния вид на живота ни е историята на 21-годишния Гуилим Пъг (Gwilym Pugh).

Като повечето хора на неговите години, той решил да се пробва да изгради самостоятелен бизнес и така основал своята застрахователна компания във втората спалня на дома си. Безсънните работни часове и цялата му отдаденост на идеята довели до успех, но влошили здравето му. Към стоенето пред компютър по 12 часа на ден се прибавили различни травми, които Гуилим преживял и така в един момент се озовал с тегло от почти 130кг.

Въпреки успеха на бизнеса си, Пъг не се чувствал добре, самочувствието му се сринало, ограничил излизанията с приятели и постепенно започнал да изпада в депресия.

Един ден обаче бръснарят му предложил да си пусне брада в контекста на фолклорната музикална банда, която Гуилим като на шега бил основал преди няколко години заедно със свои приятели. Според бръснаря така повече щял да се „вписва“ в жанра на бандата, особено след като е естествено рижав.

Чакайки брадата да порасне, младият бизнесмен решил, че ще промени и други аспекти от живота си. Изчистил менюто от вредните и водещи до трупане на килограми храни, заложил повече на течности, плодове и зеленчуци, но най-голямата промяна от всичко била, че решил повече да не прекарва по 9-10 часа седнал.

Така постепенно бизнесът му отстъпвал пред промяната в живота му – отслабване, спорт и… хубавеене. Гуилим си направил инстаграм акаунт (можете да го последвате тук), където започнал да качва снимки на новия си вид, докато като на шега не бил забелязан от шивача на мъжки костюми Натан Палмър (Nathan Palmer). Той решил да го агнажира за няколко фотосесии като рекламно лице, а оттам целият живот на Пъг се променил.

Разкошният му външен вид, вече успешно декориран от щедра брада и дълга коса, му спечелил договор с английската модна агенцияAMCK Models, а оттам е избран и за едно от лицата на новата серия козметика за мъже на Дейвид Бекъм „House 99“.

Бившият вече бизнесмен и понастоящем модел споделя, че никога не е вярвал, че може да се чувства толкова щастлив в живота и тялото си.

„След години, прекарани във финансовите среди, сега е приятно разнообразие да съм сред креативни хора.“ – споделя Гуилим, като допълва, че приятелката му му оказва безценна помощ и подкрепа с това да го държи на земята и да не губи връзка с реалността.

Въпреки че обикаля света и се радва на все повече ангажименти (и приходи), Пъг казва, че се стреми да води нормален и скромен живот, да оценява всичко, което му се случва и да не се самозабравя в успеха си.

В галерията ни по-горе можете да разгледате негови сними.