Спортувай на открито

| от |


Няма по-подходящ сезон от лятото, за да се отдадем на спортни занимания. Хубавото време ни позволява да пренесем физическите активности навън сред природата или на определени за спорт места, които предлага нашия град.

В случая трябва да се съобразим с няколко специфики на топлия сезон – добре е да изпускаме горещите часове между 12 и 16 часа, трябва да подбираме подходящи дрехи в светли цветове и естествени материи и разбира се да пием много вода, тъй като горещото време води до дехидратация.

Рано сутрин или късен следобед е много подходящо време да отделите време за спорт. По този начин ще поддържаме физическата си форма и ще разтоварим психиката от напрежението през деня.

Според много изследвания хората, които спортуват навън, постигат по-осезаеми и добри резултати от тези, които спортуват във фитнес залите.

Причината най-вероятно се крие в това, че слънцето, природата и откритите зелени площи ни стимулират да спортуваме с удоволствие и по-продължително време. Това увеличава разходът на енергия и в комбинация със здравословния хранителен режим – положителният резултат е налице.

Спортът на открито ни зарежда и с толкова важния за организма ни – Витамин D, който укрепва имунната ни система, нерваната и поддържа костната ни система.

Излагането на слънце доказано действа и на отделянето на ендорфин – хормонът на щастието. Спортът допълнително влияе на неговото ниво в организма. Емоциите, които си набавяме чрез спорта на открито ни помагат да преодолеем стреса, който натрупваме по време на ежедневните ни ангажименти.

Много от изследванията показват, че спортът и движението на открито пространство ни помагат да се избавим от тежки депресии и психически разстройства. Колкото повече се движим, толкова по-малко сме податливи на стрес.

Лятото е моментът, в който да излезете от фитнес залите и да опитате нещо нова и разнообразно. Тази промяна ще внесе нови емоции в стандартното ви ежедневие. Лятото предлага много и разнообразни спортове. Планинско катерене, трекинг, туризъм, голф, водни ски и дори обикновено бягане в парка. Повече информация за това къде може да практикувате спорт на открито може да намерите тук.

Излез и се раздвижи.


Повече информация Виж всички