Синдромът „забравих да ям”

| от |


Вие сте активна жена. Ставате точно в седем сутринта. Оправяте се набързо, карате децата на ясла/детска градина/училище и отивате на работа. Сутринта сте имали време единствено за кафе и бърза цигара.

Сядате на бюрото пред компютъра и започвате да бачкате. Цялата сутрин е разделена между телефонни разговори, екселски таблици и срещи с партньори.

Става 12 часа – обедно време. Колегите излизат в обедна почивка, за да хапнат, пийнат или поне да се разтъпчат. Вие продължавате да гледате безцелно в екрана на компютъра или сте си уговорили среща, която няма как да отмените.

През цялото време се опитвате да залъжете глада и да накарате „говорещия” ви корем да млъкне с помощта на минерална вода и кафе. Излизате на терасата да глътнете чист въздух, но вместо това вдишвате две нервни дръпки от запалена цигара.

Продължавате да бачкате до края на работното време, след което по обратен ред – събирате децата от съответните държавни учреждения, пазарувате и се прибирате, за да сготвите нещо набързо. Разхождате кучето/котката/златната рибка и слагате масата.

Храните децата, къпете ги и ги слагате да спят или за кратко пред телевизора. Най-накрая имате време да сложите трохичка в устата си, но вече сте толкова гладна, че искате единствено да погълнете целия хладилник. Отваряте го и изяждате всичко, каквото успеете да натъпчете в устата си.

Този начин на живот е изключително вреден, тъй като забавя метаболизма, води до натрупване на мазнини и вреди на здравето ви. Нямаме за цел да ви накараме да спрете да живеете динамично, нямаме и възможност да ви помогнем със задълженията. Затова препоръчително е ако водите подобен начин на живот, да хапнете месо – телешко или пилешко, тъй като съдържа по-малко мазнини заедно с домат или краставица. Друга алтернатива за вечеря са яйца с извара и малко зелена салата като гарнитура.

Мащабно изследване доказва, че късното ядене води до качване на килограми, както и до проблеми върху ендокринната система. Знаем, че нямате време за нищо. Знаем, че ви се налага да вършите всичко сама, но си вземете поне една ябълка, за да сложите нещо в устата си през деня, докато подреждате поредната екселска таблица.


Повече информация Виж всички