По-големи гърди след раждане?

| от Mama Mia |


Кърменето е горещо препоръчвано от лекари, майки, дули, обществото на илюминатите и всички световни и регионални знаещи и незнаещи. Ние също не го подлагаме на съмнение. Друг е въпросът, че всички ти казват да кърмиш, но никой не ти обяснява как и кога да спреш. Как се отразява обаче кърменето на самите гърди?

По време на бременността гърдите нарастват, а при кърменето майките имат бюста, за който само са мечтали като тийнейджърки. След края на кърменето обаче, в повечето случаи гърдите увисват и понякога стават и по-малки от преди.

Ето разказът на Силвия Минчева, майка на едногодишно момиченце:

Целият ми ентусиазъм, че вече бях размер чашка C изчезна безследно след последната капка кърма. Гърдата ми не се успяваше да изпълни дори чаша шампанско. Никога не съм имала кой знае какъв бюст, но той поне беше пропорционален на тялото ми. Затова след като размислих добре, реших да се подложа на корекция на бюста.

Когато става дума за пластична хирургия, обикновено хората се разделят на „за“ и „против“, но за мен в края на краищата беше важно само едно, да се чувствам добре в кожата си.

Интервенцията се състои в слагането на протези в гърдите, състоящие се от силикон. Операцията приключва с бендаж на бюста, който благоприятства за правилното зарастване. Превръзката се маха обикновено седмица по-късно.

Кога може да се направи? Трябва да са минали 6 месеца от края на кърменето, за да може физиката и гърдите да се наместят обратно. Трябва да си предвидите и няколко седмици пълна почивка.

И тъй като тази публикация не е реклама на д-р Енчев, трябва внимателно да решите коя клиника да изберете, на базата на отзиви и лични впечатления. Не се притеснявайте да зададете на лекаря всички въпроси, които ви вълнуват.

Връщате се вкъщи в същия ден, така че не е предвиден болничен престой.

Първите дни ще имате нужда от помощ и най-вече от някой, който да гледа детето. Уголемяването на бюста струва между 2800 и 3500 евро.

След операцията пак си имах стария бюст, даже по-хубав отпреди. За мен това имаше значение.


Повече информация Виж всички