Ново оръжие срещу акне застава на страната на здравата кожа

| от MamaMia |


Трябва ли да слагате фон дьо тен с високо покритие и пудра, ако кожата ви е предразположена към акне?

За много млади жени това е „обществен” дълг, но дерматолозите не препоръчват да се използват недобре подбрани продукти, които се нанасят прекомерно и не се почистват добре.

В днешно време трендът, налаган от социалните мрежи за контуриране и напластяване е фактор, който влошава състоянието на акнето.

Това е порочен кръг – колкото повече грим носи едно момиче, за да скрие пъпките и несъвършенствата по кожата си, толкова по-голям е рискът от влошаване на състоянието ù.

5

В някои случаи се говори за „козметично акне”, което се дължи на неправилна ежедневна употреба на грим – както като качеството, така и като количеството. Но как родителите и дерматолозите да обяснят на една съвременна тийнейджърка, че е по-добре да остави кожата си „непокрита”, отколкото да ползва неподходящ грим?

Честа причина за посещенията при дерматолог, акнето прилича на истинска дилема – как да се третира дългосрочно и същевременно да може да се прикрива ежедневно без риск от влошаване?

Множество фактори обуславят акнето, но основната причина днес е известна и установена.

Хиперсебореята отдавна се сочи като причината за акнето. Тя е необходимо условие, но не е достатъчна да причини лезиите на акнето. Мазната кожа не страда непременно от пъпки и черни точки. Научноизследователският отдел на BIODERMA установи, че източникът на проблемите: черни точки, възпалени петна и др. при предразположената към акне кожа е диссебореята – дисбаланс в състава на себума.

Това е същинската отправна точка, която води до добре познатата верига от реакции – запушени пори, черни точки и възпаления, които предизвикват пъпки. Как да се регулира излишният себум при хиперсебореята? Всеки знае как да го направи.

Sebium Global Cover ouvert

От BIODERMA предлагат нов продукт, който противодейства на себореята: Sebium Global Cover BIODERMA.

Той предлага ново двойно биологично действие: възвръщане на баланса в състава на себума при предразположена към акне кожа. + Премахване на излишния себум в една оцветена текстура, която моментално и устойчиво покрива несъвършенствата и запазва матиращият ефект през целия ден.

В сърцето на формулата е технологията SeboRestore, която е специално насочена към предразположената към акне кожа и се основава на изключителна патентована комбинация (FluidactivTM + Bakuchiol).

4

В допълнение към патентованата комбинация (Fluidactiv™ + Bakuchiol), която предотвратява образуването на нови несъвършенства, Sébium Global Cover също така въздейства върху съществуващите пъпки и черни точки и изсветлява петната от тях:

• Салициловата киселина и естерите на AHA заглаждат релефа на кожата и отпушват порите, а еноксолонът успокоява и намалява зачервяването. • Цинковият глюконат пречиства епидермиса и регулира лъщенето.

• Глицеринът хидратира кожата и и гарантира комфорт.

Пигментите с дълготрайна устойчивост, матиращите пудри и цинковият глюконат предоставят уникално макиажно решение в грижа за третиране на акне: 12 часа устойчиво покритие и матиращ ефект.

Реофлуидната текстура на Sébium Global Cover поддържа пигментите в суспензия в една 3D мрежа. Така цветът на кожата става равномерен, без линии и без ефект на маска. Нанасянето е лесно за ежедневна употреба.

Sébium Global Cover е добро съчетание между третиращ продукт с интересни характеристики на грим и много интелигентно решение за коригиране на цвета.

Даваме ви и няколко съвета за нанасяне:

  1. С връхчетата на пръстите или с малка четка нанесете малко от зеления коректор, за да неутрализирате локалните несъвършенства или зачервявания. Потупайте леко, за да не раздразните пъпките. Важно: колкото по-малко, толкова по-добре – използвайте само толкова, колкото ви е необходимо.
  2. Нанесете от флуидната текстура в дланта си, за да затоплите продукта и го разнесете върху цялото лице с леко потупване от центъра на лицето към слепоочията.

След 12 часа лъщенето намалява с 38%.

Цената на продукта е 25.90 лв.


Повече информация Виж всички