Модните тенденции за сезон есен–зима 2018/19 година

| от |


Много бързо ще се изниже оставащият един месец от лятото и ще трябва отново да се заемем със задачата да подновим гардероба си. На дневен ред ще стои въпроса – какво трябва да си купим, за да обновим зимните си аутфити. Съответно съпътстващите го проблеми – като кои дрехи трябва да приберем на тавана, за да дочакат времето си отново и с кои трябва да се разделим завинаги, ще ни измъчват седмици наред. Ето затова ще ви представим на какво заложиха световните, модни дизайнери и кои ще бъдат основните модни тенденции през сезон есен – зима 2018/19 година.

 

coat

 

Класическото кашмирено палто

Тази тенденция винаги се прокрадва по време на модните ревюта в Париж, Милано и Ню Йорк. Разбира се всяка година носи със себе си своите промени, така или иначе качественото кашмирено или вълнено палто ще ви влезе в употреба през студените дни, които ни очакват. С подобна връхна дреха винаги ще изглеждате елегантно и същевременно стилно. Дизайнерите тази година залагат на класическата кройка и обемните яки.

 

Gucci

 

Пелерини

Присъствието на пелерините по време на модните седмици в Париж, Милано и Ню Йорк се увеличи значително. Романтичните пелерини могат да те пренесат в света на някоя принцеса от стария Петербург или героиня на роман от XIX век.

Къси кожени якета

Без съмнение това ще е една от топ тенденциите през следващия сезон. Късите кожени якета отново ще се завърнат с пълна сила в нашия гардероб още в началото на тази есен. Единственият проблем на този тренд е прекалено късия му живот – да се надяваме тази година есента да е дълга и топла, за сметка на зимата.

 

robe

 

Бельото

Бельото под формата на рокли, топове и поли присъства в модните трендове вече трети сезон. Сатенените рокли с дантела и тънки презрамки са заложени в модните колекци на повечето дизайнери. Следващият сезон те отново ще са на мода, така че запазете поне една-две за есента и ги комбинирайте с тесен топ в контрастен цвят.

 

гучи

 

Роклите със затворено деколте

През новия сезон дизайнерите прокламират женската скромност и невинност. Дамите, които са свикнали раменете им да са разголени ще трябва да се примирят с тенденциите за сезон есен – зима и да заложат на рокли с поло яка или деколте плътно прилепнало по врата.

 

mode

 

Обемни ръкави

80-те години отново се завръщат с обемните си ръкави. Без значение от тяхната дължина през есента и зимата ръкавите на вашите топове трябва да са буфан. Към тях спада и тенденцията за акцент в раменете. Вече забравените подплънки отново се завръщат на модния подиум. Ръкави фенери, ръкав Жиго или ръкав стил арт нуво – всички те служат, за да украсят и подчертаят женските рамене.

Снимки: Instagram


Повече информация Виж всички