Незабравимият стил на Ейми Уайнхаус

| от Хрис Караиванова |


Днес е рожденият ден на емблематичната Ейми Уайнхаус, която днес щеше да навърши 34 години. Различна, интересна, талантлива, емоционална. Можем да я опишем по много начини, но едно е сигурно – тя остави следа в музиката. И не само това – остави и яркия си почерк в градската култура и в модата, със специфичния си и неподправен стил.

За личността на Ейми Уайнхаус можем да говорим наистина много. Външният й вид е бил винаги нетрадиционен, както и извънземния й глас – невероятен микс от соул, джаз, фънк, рок и R&B. Текстовете й носят бунтарски послания и са откровени до болка, така че превърнат Ейми в икона на нейното време, а и в годините след смъртта й.

Няма как да не сте запомнили емоционалния тембър и извивките в гласа на Ейми Уайнхаус, но той наистина е само част от силното й излъчване. Стилът, който тя показва преживе, е запомнящ се и изключително индивидуален. Много нейн. Въпреки това, всички ние можем да почерпим от него, ако харесваме винтидж тенденциите, романтизма с нотка носталгия, както и понякога задължителната щипка ексцентричност.

Amy Winehouse - Shepards Bush Empire - Photo By Chris Christoforou - 28.05.2007

Като започнем от прическата на Ейми, всичко в нея говори за собствен стил. Косата й е дълга и тъмна, което не е нещо невиждано. Интересното в прическата й е вдигнатата нагоре част, която наподобява пчелен кошер. Самата Ейми винаги е търсила вниманието на прожекторите и е обичала драматизма, ето защо косата й е огромна и с ефекти по нея – ярки пандели, диадеми, цветя. Нейни са и думите, че колкото по-несигурна се чувства, толкова по-голяма прави косата си.

2014AmyWinehouse_Getty77626997230714-1

Ейми Уайнхаус не е голям фен на аксесоарите, за да наблегне по-скоро на косата или дрехите си. Понякога сме я виждали с големи кръгли обеци или ненатрапчиво тънко колие, но придружаващите и по-цветни атрибути по-скоро се ползват от косата й. Черният дебел колан е също предпочитан, за да подчертае талията на певицата.

maxresdefault

Гримът на Ейми Уайнхаус е не по-малко култов от косата й. Няма как да не сте го запомнили, с онази дебела и драматична очна линия, издигаща се почти до веждите й, акомпанирана от черна спирала. Този нейн вид успешно се съчетава или с почти безцветно червило, или пък с ярко червено такова, както и много умерена доза руж.

5-Amy-Winehouse-lollapalooza-2007-billboard-1548

Облеклото на Ейми е почерпено по-скоро от влиянието на 50-те и 60-те години, но загатва и за собствен маниер. Певицата залага на винтидж излъчването, но обича да миксира с модерни тенденции. Помним я с тесните поли, тип молив, и кокетни рокли, а широкият ретро колан с голяма тока отпред, е чудесно допълнение на аутфита.

Amy-Winehouse

Не по-малко от своите поли и рокли, Ейми Уайн хаус цени и тениските с яка. Забелязвана е с тях навсякъде, като ги съчетава почти с всичко.

large

Когато говорим за обувките на Ейми, те залитат между двете крайности. Понякога тя се появява с адски високите стилето обувки, а друг път е забелязвана с балетни пантофки- буквално.

Колкото и скандална да беше Ейми Уайнхаус и често неразбрана, не можем да не признаем, че тя искаше да бъде себе си, независимо дали това ни се харесва. И точно тази нейна уникалност, която ни показваше, я прави незабравима на сцената и извън нея.


Повече информация Виж всички