Едсън Брандао – холандецът, който е на 53, но изглежда на 25

| от MamaMia |


Едсън Брандао от Гронинген, Холандия, е на 53 години, но непознатите често смятат, че той е на около 25. Брандао е автор на книгата „Млад след 40: окончателно ръководство да останеш млад и по-здрав“, която излиза от печат през април. Пред Daily Mail той разказва, че никога през живота си не е имал никакви козметични намеси и е постигнал своя чудесен външен вид чрез консумиране на био храни, плодове, зеленчуци, избягване на сладкото и пиене на много вода. „Използвам и дневен анти-ейджинг крем за кожата, за да изглеждам по-млад“, казва той.

Брандаое и инфлуенсър, като само в Instagram е следван от около 20 хил. души. Той работи като личен треньор на хора, които искат да живеят здравословно. Той споделя, че не само изглежда по-млад с две десетилетия, но и се чувства по-добре, отколкото когато е бил на 25.

В пост, споделен по-рано този месец, Брандао показва разликите във физическия си външен вид след като е започнал да живее по-здравословно през последното десетилетие:

„10 години по-късно: голяма разлика, благодарение на промяната в начина на живот и включването на здравословни навици“, пише той в поста. „Физически упражнения, здравословна храна и позитивен поглед към живота. Всеки може да постигне този значителен резултат чрез промени в навиците си“.

Той разказва, че повечето хора, с които се среща, мислят, че е поне 20 години по-млад от своята възраст, което определя като вълнуващо и вдъхновяващо. Непознатите обикновено му дават 25 години, когато се опитват да познаят на колко е.

Що се отнася до дневния му режим, Брендао споделя, че яде умерено количество храна и избягва сладкото, пърженото, безалкохолните, чипсовете и другите изкуствени храни. Той също така никога не е пушил и не е опитвал никакви наркотици.

За него минералната вода е задължителна част от ежедневието, като консумира по два литра на ден. Тренировките му включват вдигане на тежести и кардио упражнения.

За закуска Брендаопие основно плодови смутита, яде вегански палачинки или зъренени закуски с бадемово мляко. Обедът му обикновено включва бяла риба или пиле, зеленчуци, кафяв ориз. За вечеря избира сьомга с гъби, домати и кафяв ориз или сладки картофи.

„Гледам на своето тяло като на храм, в който живее душата ми. Следователно се грижа за този скъпоценен дар от Бога“, казва той в интервю за британското издание. „Харесва ми да вдъхновявам други хора и да им пращам позитивни послания, че могат да постигнат всичко в живота, ако искат. Аз съм доказателството, че човешкото същество може да бъде и да се чувства младо, дори когато остарява“.


Повече информация Виж всички