Ако можех да променя нещо в сватбата ми, щях…

| от Красимира Милева |


Сватбата е особен момент от живота. Сключваме брак, за да узаконим и отпразнуваме любовта си с друг човек, но в самия ден на сватбата твърде рядко поглеждаме към него. Вместо това, потъваме в нерви и суета и се вълнуваме от хиляди незначителни с оглед на бъдещето неща, само за да установим след време, че не си спомняме нищо от самата сватба. Най-малкото онзи, за когото се омъжваме.

Наскоро гледах за първи път тричасовото видео от сватбата ми и осъзнах, че съжалявам за ред неща, които съм или не съм направила тогава.

Ако ви предстои сватба, вижте някои съвети от „патило“, взети директно от живота:

Гледайте повече в младоженеца и по-малко в обувките си

Има много важни неща по време на сватба и най-малко важното от тях е как изглеждате. Наистина, добре е да имате най-красивата булчинска рокля, най-разкошните обувки с ток, най-нежния маникюр, най-безупречния педикюр и най-принцесешкия грим. Истината обаче е друга: суетата не е приятел на любовта. Гледайте повече към очите на мъжа, за когото се омъжвате, към ушите му, към челото му, гледайте заедно в една посока. Прекаленото отдаване на суетата в деня на сватбата ви отнема от най-ценното, от самия й смисъл.

Изберете за кумове хора, които обичате

Не избирайте кумовете си „по удобство“. Хора, които са приятели и на вас, и на мъжа ви, хора, с които работите заедно от две седмици или хора, които просто са двойка, с която веднъж сте си приказвали приятно на вечеря…това може да са добри избори, но е по-вероятно да не са. По-добре изберете ваши близки хора: такива, които са част от душата ви, такива, които може да наречете „приятели“ без да се чудите дали това е точната дума.

Не се правете на клоун

Няма съмнение, че булката по идея следва да е красива. По-красива отколкото е дните, в които НЕ е булка. Не е нужно обаче да видоизменяте визията си до степен, до която да не може да се познаете в огледалото. В крайна сметка, по-важно е да се чувствате ОК в кожата си, отколкото да приличате на Пепеляшка в деня на бала. Ако по принцип не носите яркочервено червило, спокойно може да го пропуснете и в деня на сватбата си. Ако не обичате тежки бижута, не слагайте тежки бижута. Бъдете булката, която вие си представяте, че искате да бъдете и която е в унисон със себе си, а не тази, която е наложена като образ отнякъде.

Бъдете умерени в ритуалите

Има десетки ритуали, които могат да се спазят по време на една българска сватба. Питки, наздравици, „горчиво“, ритане на менче, реч на кумовете, кумова ръченица, поздравления с гостите и снимка с всеки гост, сваляне на жартиер, мятане на жартиер, мятане на букет, рязане на торта, „Бяла роза“ т.н. Не е задължително да спазите всички тях. Aко никога не сте се хващали на хоро и не обичате хорАта, просто го пропуснете или се ограничете до едно хоро. Ако свалянето на жартиер изпод полите на булката ви изглежда нелепо, не го включвайте в програмата и просто не го правете.

Не се съобразявайте прекомерно с всички

Не може всички да са доволни. И при най-съвършената организация, някой няма да хареса пилешкото, друг ще мрънка, че вегетарианската порция е недостатъчна, трети ще се муси на музиката, а четвърти ще се сърди, че седи на една маса с не знам-си-кой, а не с не-знам-си-кой. Не е възможно да угодите на всичките си гости, затова по-добре не се и опитвайте. Организирайте нещата така, че вие и младоженецът да се чувствате добре, помислете за комфорта на най-близките ви хора и оставете останалите гости да се забавляват колкото и както могат.

Успех!


Повече информация Виж всички