Скандалите, които ни „отвяха“ тази седмица

| от MamaMia |


Изминали са само три дни от последната седмица на ноември, а се заформиха три светски скандала. Какво ли ще стане през останалите два?!

 

благо георгиев

 

Първият включва един пръст, бивш футболист и плеймейтка. Мястото може да е само едно – Нови хан, където за пореден път шепа „известни“ личности са (доброволно) вкарани в къща под зоркото око на камери. Две от „звездите“ са бивш футболист със зъби, напомнящи плочки за баня и бивша плеймейтка с надуваемо тяло. Те лежат на спалнята, която им е отредена, докато жест бива заснет от хилядите камери в къщата. Бившият футболист – Благо Джизъса, прокрадва пръст под завивките към задните си части и след това отнася същия този към носа си. Видимо доволен от резултата прегръща своята любима – Златка. „Човещинка“ – биха казали бабите на село, но не и докато те излъчват в национален ефир. Остава по-големият въпрос – защо националният ефир излъчва това? Кой е решил, че това е забавно и най-вече – не върви ли националният лиценз с някакво елементарно чувство за отговорност? Или рейтинг точките са и ножът, и хлябът?

Междувременно в зъболекарските кабинети масово звънят хора, които искат като зъбите на Джизъса. Не се смейте, случката е истинска. Телевизията е мощен фактор, а хората все още си мислят, че всичко, което хвърчи в ефира, се яде. Друг е въпросът как Джизъса яде с тези зъби, но каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.

nikoleta-lozanova-i-niki-mihailov-veche-999

Вторият скандал отново е с футболист, който има връзка с плеймейтка, но за щастие тя не е замесена (този път). Вратарят Ники Михайлов подписа договор с Левски – дали заради баща си, дали заради жена си… малко вероятно да е заради качествата си на вратар. Реакцията от стените на Facebook е, че сега ФК Левски ще трябва да си вземе и вратар. „Инициативата за трансфера е на самия собственик Спас Русев, останал сред малкото вярващи, че Михайлов-младши не е приключил за футбола“, пише sportcafe. ЦСКА паднали за дузпа… от смях.

 

46888734_10217021678191198_8691978084330504192_n

 

За сметка на предните два, в третия светски скандал не беше замесен нито един футболист, както и плеймейтка. Той беше по повод събитието, което се проведе в Балната зала на Националната галерия. Българската художничка Михаела Дановска, известна под псевдонима Ода Жон, покани 100 човека на „Вечеря-натюрморт“. Вечерята представлява пърформънс, в който гостите са изправени пред маса, отрупана с колбаси, разположени върху гипсови, женски форми. Нещо като тайната вечеря на консуматорското общество, в което големият губещ е гостът, заснет до „софрата с шунката“ и изтипосан после в агенция ПИК. Ако оня рожден ден на Вежди Рашидов не се беше случвал преди години и не бе станал символ на прехода, може би пърформънсът щеше да е по-правилно разбран. От друга страна, последната цел на изкуството е да бъде „разбрано“.