Роботчето, в което се влюбиха деветмесечно бебе и двете му сестри

| от Ива Михайлова |


Да намериш играчка, която да е интересна за три деца на различна възраст е почти непосилна задача. Имам три дъщери на 9 месеца, 4 и 6 години и споровете за играчки са всекидневие, а стаята им прилича на склад, пълна с изпочупени кукли, парчета от конструктори и части от къща на кукла Барби. Докато двете по-големи каки се карат, прохождащото бебе се опитва да се докопа до някоя от техните играчки, с риск да се нагълта с някоя малка част. Рядко обаче и трите може да се заиграят за по-дълго време с една играчка, при това заедно.

Открихме роботчето БийтБо на Fisher-Price случайно, подариха ни го моите колеги след раждането на бебето. По принцип съм скептично настроена към образователни играчки, тъй като те се чупят лесно /един разказващ приказки Мечо Пух си отиде завинаги след първите две приказки/ и омръзват бързо на моите деца. С роботчето обаче нещата се оказаха различни.

Бийт Бо може да пее и говори, танцува, а коремчето му свети в различни цветове. И каките, и бебето го гледат запленени. Така се откъсват от привидно магичния свят на компютъра и телевизора поне за известно време.

 

99175

 

Големите повтарят азбуката с роботчето, броят до 10 и разпознават цветовете, то ги кара и да танцуват заедно с него. Така учене, игра и движение се сливат в едно. Много забавна функция е възможността да си запишат гласа, а Бийт Бо превръща записа в ремикс на песен.

Определено играчката е удароустойчива, тъй като моите деца са я блъскали в плочките на пода безброй пъти, падала е от дивана или дори са се удряли с нея. След като поотрасна малко, бебето беше възхитено от роботчето. Никоя друга играчка не го привличаше така. Определено Бийт Бо не е играчка за новородени, а за деца над 8 месеца. В началото нашето бебе беше леко уплашено от роботчето, но ентусиазмът на по-големите сестри го зарази много бързо.

Тъй като бебето прави първите си стъпки, макар и с помощта на мама, която го държи за ръце, то също се пробва с танца „Замръзни“, „ако музиката спре, замръзни“.

Друга функция, която аз много харесвам на всички играчки Fishcer-Price са двете нива на звука, тъй като гърмящите песни не са за нервите на отрудена майка с три деца.

Танцуващото роботче има три режима на игра: Танци и движение, Учене и игри и Запис и Възпроизвеждане. Те се активират като се натиснат бутоните на крачетата му. Копчетата са големи и много удобни, доказателство за това е, че бебешките ръчички боравят с тях без проблем и въпреки честото ползване, не са дали признаци на проблем.

 

81TVH6QVekL-SL1500

 

Предимство на танцуващото роботче е, че мога да оставя бебето само да си играе с него. То е абсолютно безопасно и детето се забавлява поне 10 минути, което си е своеобразен рекорд за детска играчка. Роботчето се превърна във верен приятел и на по-големите сестри, така че то е подходящо и за деца на 4 и 6 години, нищо че според производителите възрастовата граница за тази играчка е 36 месеца.

Бийт Бо е запаметило над 40 мелодии, танца, фрази и помага звуковото и моторно развитие на вашето дете. Батериите са 4АА и не се налага да бъдат сменяни често.

Не без значение е и гаранцията за качество, която носи марката Fisher-Price. С трите деца съм имала различни продукти на фирмата – бебешки шезлонг, бънджи, играчки, а сега роботче. Всички продукти са много добре изработени и издържат дори до трета употреба. Доказателство е, че сайтовете за играчки втора ръка са пълни с продукти на марката.

Идва Коледа и резонният въпрос какво да подарим на децата виси като Дамоклев меч над всеки родител. Танцуващото роботче Бийт Бо е много добро решение по няколко причини – то развива въображението и насърчава движението. А и за разлика от таблетите и други електронни устройства, позволява ви да си вземете глътка въздух, защото може да оставите детето само с него и е подходящо за деца на различна възраст. Много подходящо е и за подарък – както се случи при нас.


Повече информация Виж всички