Не става с богат мъж и силиконови цици, момичета!

| от Лилия Огнянова |


Ако не сте попаднали на безумния семинар на още по-безумната Наталия Кобилкина, на който тя ще учи жените как да си намерят богат мъж, значи живеете в прекрасен свят, изчистен от простотията на социалните мрежи.

Ще си позволя да цитирам уводните думи за събитието:

Всички искаме да бъдем щастливи, обичани и уважавани жени, но също така искаме и мъжът до нас да има достатъчно възможности, да ходим заедно в скъпи ресторанти, на скъпи почивки, да ни прави приятни изненади, да може да се грижи за нас както и за децата ни и да бъде просто грижовен.

Посланието на Кобилкина е абсолютно недвусмислено – любовта си е любов, но ходенето по “скъпи” заведения и почивки е по-важно.

Ако трябва да съм точна, в описанието на семинара си (вижте тук) тя никъде не споменава как да обичаме един мъж, единствено как да намерим богат такъв. Или както жаргонно и доста точно като за нейната философия се казва “да си хванем”.

Изключително обидно ми действа цялата кампания, изразните ѝ средства и най-вече фактът, че подобен семинар силно напомня поощряване към проституция.

Да, звучи крайно, но реално е точно това – съвети как да се държим, къде да търсим и какво да правим, за да се подсигурим с подплатен материално мъж. Казано накратко – как да се продадем по-добре.

В синхрон с нейния семинар, от който тя ще изкара добра сума пари, след като билетите се продават срещу 69лв (случаен подбор на цифри?! Едва ли), се появява и предизвикващият толкова въпроси репортаж на Нова телевизия за плиткоумното момиче, изтеглило кредит за силиконови гърди и почивка в Дубай.

Който има нерви, може да види репортажът тук, за другите ще преразкажа, че “амбициозната” девойка е решила да си подсигури благосъстоятелно ежедневие, защото категорично не можела да живее с 1500лв на месец. Затова решава да изтегли няколко хиляди, да си сложи протези в гърдите и да се заведе на почивка в Дубай и някъде там да “хване” чичко-паричко, който ще ѝ осигури охолен живот. Момичето даже се хвали, че вече си има подходящ годеник, а Кобилкина сигурно ѝ ръкопляска със сълзи на гордост в очите.

Проблемът за мен обаче е не толкова в това, че има толкова празноглави жени, продаващи се като евтини вещи, а че им се дава подобно поле за изява, а именно – национална телевизия!

Медиите, които уж са четвъртата власт, уж трябва да възпитават и да действат като морални изобличители и съдници, действат като търсачи на евтини сензации и сякаш се надпреварват каква по-голяма глупост да предложат на изтерзаните си зрители, които пък хем неодобрително цъкат с език, хем продължават да гледат.

В един момент се получава ефектът, че по-податливи на влияние съзнания решават, че щом толкова много се говори и промотира това, значи има нещо добро или полезно с него. Защо пък да не видиш как да се “уредиш” и ти с богат мъж? Защо пък да не бъдеш “независима” и да не изтеглиш креди, за да си сложиш гърди, устни, мигли или нещо друго? Защо пък да не се разходиш до Дубай, а после да изплатиш двойна сума на изтеглената (заради лихвите) за няколко години? Все пак веднъж се живее, а явно и други го правят…

Ще го кажа кратко и ясно – защото е необятно глупаво! Това говори за емоционална интелигентност на 5-годишно дете, което само иска, без да е способно да си даде сметка за последици, стойност или каквото да било друго.

За жалост, основна вина за това жените да продължават да бъдат подценявани и разглеждани като вещи, имат самите жени… Или поне тази част от тях, като Наталия, тази със силикона и всички останали, които им се водят по ума.

Вместо заключение – моля ви, не подценявайте сами себе си и в никакъв случай не си мислете, че едни силиконови гърди или дори брак с митичния богат мъж, ще ви направят щастливи или ще осмислят живота ви.

Поддавайки се на подобни манипулации и отровни влияния сами се обезценявате и превръщате в евтини личности. Защото няма значение на колко скъпи почивки ходите и с какви маркови дрехи, когато си знаете, че сте се продали за тях и някой ви държи в ръцете (по-скоро портфейла си) заради тези парцалки и бързи удоволствия.


Повече информация Виж всички