Мъжете винаги знаят как да те изложат

| от Ния Лазарова |


Мъжете са уникални създания. С няколко думи могат да те накарат да летиш в небесата от щастие или да те сринат в земята. А също така могат дори без да си отворят устата да те докарат до лудост. Най-често това се случва, когато ги гледаш как вършат конкретна дейност.

Спомням си как преди години бяхме с приятели на почивка в наета вила. Решихме да си сготвим и един от мъжете пое отговорността за салатата. Когато се обърнах към него, за да видя докъде е стигнал, попаднах на следната картинка – с едната си ръка държеше краставицата изправена, а с другата беше хванал ножа и се опитваше да обели кората. Или по-скоро следва да кажа да я издялка, защото в тази поза с краставицата не можеше да се случи нищо по-различно, освен да бъде насечена.

По същия начин баща ми, седейки на масата в кухнята, простичко констатира “Млякото кипи”, за да може баба ми да скочи, вайкайки се, и да го махне от котлона, докато той просто стои и гледа.

Някаква странна мъжка логика, която те сигурно си разбират, но за нас ще остане тайна завинаги.

На поредния такъв случай попаднах случайно в интернет. Разказът е от съпруг, който решил да сподели със света неволите си в този нечестен свят.

На кратко историята му – съпругата му била поканена от новия си началник-жена на неформална вечеря. Съпругата изрично предупредила мъжа си да внимава много какво говори и как се държи, след като той имал история от излагации при различни събирания с родители и приятели.

Отишли двамата в дома на шефката, където въпросната живеела сама. Вечерята била домашно приготвени пържоли. Сред нужния за случая разговор с добре премерени думи и смешки, всичко вървяло добре, докато милият мъж не видял пържолата си. По негови думи отвътре тя била абсолютно сурова, въпреки че отвън не изглеждала така. Колкото и да харесвал леко алангле, в разказа си мъжът твърди, че месото даже още е кървяло.

И какво мислите, че направил той в тази ситуация? Може би споделил тактично с жена си за проблема или просто като възрастен човек си е казал спокойно и чистосърдечно, че пържолата е леко недоопечена за вкуса му?

Не, нито едно от тези. Той мернал прозореца наблизо и решил, че щом му се отдаде подходящ момент, ще метне месото през него.

Когато домакинята отишла в кухнята, за да подготви десерта, съпругът разбрал, че е време да се действа и със замах метнал пържолата. Противно на очакванията му обаче прозорецът бил затворен! Просто стъклото било перфектно чисто. Срещата на пържолата с прозореца била ознаменувана от силен и спецефичен звук, който довел домакинята навреме в стаята, за да види как месото бавно се стича по стъклото.

Съпругата била абсолютно безмълвна, недоумяваща, но и кипяща от гняв, а нещастният мъж не се сещал за нищо друго, с което да спаси ситуацията, освен да каже, че е доста непохватен, да си прибере пържолата в чинията, да замаже стъклото със салфеткав опит да го почисти и до края на вечерта да не обели и дума, старателно дъвчейки парчета пържола.

Съпругата му също споделила своята версия на историята, в която казва, че още като получила поканата за вечеря от шефката си, не искала да взима съпруга, след като много добре знаела способността му да я излага във всякакви ситуации.

В крайна сметка обаче решила да даде шанс и когато видяла залепената за прозореца пържола и овчето изражение на лицето на мъжа си, решила, че няма да направи нищо, за да му помогне да се измъкне от ситуацията.

Шефката не е споделяла (все още) своя вариант на разказ за вечерта, но от историите на двамата ѝ гости се разбира, че тактично си замълчала и повела разговор в съвсем различна посока, като не обелила и дума за инцидента.

В крайна сметка на следващото фирмено събиране с други колеги и половинките им, въпросната съпруга взела като +1 своя приятелка. Но все още е женена за мъжа си и съумява да го обича въпреки странностите му.

Разказите на двамата можете да прочетете тук.

Ако имате подобни ваши истории, ще се радваме да ги споделите на редакционната ни поща – office@mamamia.bg


Повече информация Виж всички