Какво да не правите на сватбата на най-добрия ви приятел

| от mammamia |


Сезонът за вричане във вечна вярност настъпва с бесни крачки. Как ще протечетържеството зависи от предпочитанията и вкусовете – особено музикалните – на младоженците, но да не подценявамегостите.
Ето 5 неща, които не бива да правите на сватба на най-добрия ви приятел, ако искате да си остане такъв:

Не носете бяло

Дори да не прилича на сватбена рокля, дори цветът да е по-скоро кремав, мръсно бял, перлен или другаразновидност на бялото, обявена от Pantone за Цвета на пролетта, просто не го правете. Отстрани изглежда все едно се състезавате с булката за внимание. Ако облечете бяла рокля на сватба, без да сте младоженката, то вие ще сте черната овца на тържеството.

Не си водете компания

Повечето младоженци правят точен списък на гостите, както и разпределение кой до кого ще седне, за да няма непредвидени ситуации от типа „роднини за гушата“ и крясъци „А ти мен що не ме покани като се уволняваше Борето през 87-ма“. За организаторите винаги е по-добре да са се подготвили за една идея повече хора, но все пак доброто възпитание си е ваша отговорност.

Ако на поканата пише само вашето име и не сте си чак толкова близки с младите влюбени, за да си отворите устата за новото си гадже, просто не дръзвайте да се появявате с компания, в случай, че искате да продължите топлите си отношения с двойката и в бъдеще. Освен това младоженците са особено чувствителни към всеки непредвиден разход, независимо дали е още едно първо-второ и десерт, или нови 300 лева за DJ-я.

Не се „залепяйте“ за младоженците

Брачната двойка имат тонове социални ангажименти на сватбата – снимки с всички гости, приемане на подаръци, внимание на роднините, ритуали и какво ли не. И повярвайте това не е най-добрият ден за булката (въпреки че никога няма да си го признае) – тя е гримирана като фараон от древен Египет, краката й отичат от чисто новите токчета, а младоженецът не се държи точно като принца, за когото си е представяла, че ще се омъжи като е била на 5.

Така че намерете си хубава компания сред останалите гости и не пречете на младоженците с натрапчивото си присъствие.

Не говорете на микрофона, ако не сте призовани

Ако новото семейство иска някой да вземе думата пред роднини и гости на тържество, обикновено това е предварително планирано и ясно.

Ако не сте поканени да вдигнете тост за младоженците, трайте си и си пийте ракията кротко, без резки движения и спонтанно вдъхновени словоизлияния. Нали знаете, че всичко се записва? Не си го причинявайте.

Не се напивайте до безсъзнание

Да, сватбите определено са повод за пиене, особено големите и тежки балкански сватби. Но все пак никой не желае тържеството му да бъде осквернено от пиянски изцепки или някой да припадне в тоалетните и да трябва да идва линейка… И запомнете още нещо, дори и алкохолът да ви даде криле – на сватби хората ходят с официалните си половинки, така че ако младежът от съседната маса ви се струва очарователен, не е сега моментът.


Повече информация Виж всички