Какъв й е проблемът…на снимката?

| от |


Попаднах на тази снимка в социалните мрежи, качих я на собствения ми профил и заваляха коментари. За мое щастие бяха основно забавни и негативни. Успокоих се, че приятелите ми са интелигентни хора, които все още имат чувство за красота и естетика.

Какъв е проблемът на снимката ли? За жалост не е само един. Драмата дори не е в момичето, съгласило се да се снима в подобна рекламна фотосесия – вероятно е получило приличен хонорар. Но с приличието сме дотук.

снимка световно залагания

Проблем 1 – интериорът:

Огледало, сив мокет, бюро с изкуствен храст на него и шкаф от 90-те години с телевизор отгоре му – каква е логиката? Бърз отговор – никаква. Кадърът щеше да се получи много по-добре, ако го бяха направили в професионално фотографско студио, на бял или какъвто си пожелаят фон, без мокета и без храста.

Проблем 2 – пропсовете:

Полунадутата топка, която съвсем се е спихнала от тежестта на момичето?! Можеха да използват официалната топка за Мондиала (б.а. нищо, че е скъпа.) и да я напомпат, за да не поставят момичето в неудобно положение.

Гащичките с ластик, който се впива в корема на моделката. Винаги се взима един размер по-голямо бельо, за да не се получават недоразумения с подобни впити ластици. Или поне постпродукцията трябваше да се погрижи за това.

Чорапките и шалчето – правилото е, че трябва да са в един нюанс на жълтото, но това много малко хора биха го забелязали. Така че просто го маркирам като нещо, което аз съм забелязала.

Белите маратонки, с които е обута моделката – подходящи са по-скоро за старозагорската гара, отколкото за футбол.

И не на последно място – ако ще залагаме за Бразилия, поне гащичките да бяха в син цвят, а не в зелен.

Проблем 3 – моделът:

Изражението на девойката е абсурдно. Момичето е толкова отчаяно, че може единствено да те откаже да заложиш последните си два лева и да ги дариш на първата женска организация, която ти се изпречи на пътя.

Проблем 4 – българският футбол:

Защо футболът трябва да бъде свързван с полугола жена с шалче пред циците? С подобни реклами този спорт винаги ще си остане на ниско интелектуално ниво. Надявах се през годините да прескочим летвата – Валери Божинов, плеймейтки, Цеца, но явно българският футбол и феновете му ще си останат под нея.

И да – твърде сексистко е. Може би трябваше да започна с това.

Представете си сега гол мъж с бели маратонки и шалче!