Как да се ориентираме в професиите на бъдещето

| от MamaMia |


Кои са професиите на бъдещето? А какви професии избират сегашните ученици? Какви искат „да станат“ и как да се ориентират в постоянно променящия се пазар на труда?

Отговорите на тези и на много други въпроси ще търси за пета поредна година Базар на професиите 2019 – инициатива за ранно кариерно ориентиране. Събитието е организирано от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД)исе провежда в рамките на два дни – 22 и 23 ноември в София Тех Парк.

Базар на професиите 2019 е със свободен достъп, а вратите отварят в 10 часа. Лекциите и срещите започват от 11 и ще продължат до 17 часа. Събитието приключва в 18.

На 22 ноември, петък, лекциите и посещенията на щандовете ще бъдат насочени основно към организирани ученически групи, а на 23 ноември, събота, базарът ще е отворен за посещение на всички желаещи.

Ученици, родители и всички любопитни какво се случва с работата днес ще могат да се запознаят с професионалисти от различни сфери, които ще им разкажат интересни подробности за своите професии, защо това, което правят е важно, и как протича един техен работен ден.

В програмата за петък са включени лекции и срещи с професионалисти като волейболиста Владимир Николов, минералога Венцислав Стоилов, биолога Камелия Митева, енергетика Петър Ковачев, архитекта Магдалина Ръжева, редактора Димитър Риков, инженера Петко Ангелов, специалиста по дигитален маркетинг Жюстин Томс, издателя Зорница Христова и др.

В събота посетителите ще могат да зададат въпроси към писателя Мартин Трошанов, астрофизика и небесен фотограф Ганчо Ганчев, геолога Николай Христов, лекарите Ивайло Данков и Елена Стефанова, програмиста Мирослав Маринов, лейтенанта от армията Иванка Димитрова, учителя Ангел Георгиев, пилота Йордан Колев, учения Борис Киров, фотографа Линда Александрийска.

Пълната програма за петък може да прочетете тук, а за събота – тук.

От тази сутрин лекциите на професионалистите могат да се гледат и на живо на Facebook-страницата на БМГД.


Повече информация Виж всички