Да опропастиш националния химн и да се изложиш… като кифла

| от MamaMia, по БГНЕС |


Когато те поканят да изпееш националния химн на официално и грандиозно събитие, следва да се държиш прилично, да се облечеш подобаващо и да пееш с пълно гърло и трепкащо сърце, като внимаваш за всяка нота.

Певицата Фърги обаче явно не знае това или пък е решила, че може да експериментира и съответно не само опропасти американския химн, но и доста се изложи по време на изпълнението си.

Тя пяпо време на годишния Мач на звездите на Националната баскетболна асоциация (NBA), който се проведе тази неделя.

42-годишната изпълнителка излезе на игрището на спортната зала „Стрейпълс Център“ в Лос Анджелис с идеята да представи своя прочит на „Знаме, обсипано със звезди“. Това обаче безспорно се превърна в едно от най-ужасяващите изпълнения на националния химн на подобно спортно събитие и предизвика смесица от хихикания и възмущение не само в залата, но и след това в медийното пространство и интернет.

Причината не се криеше само в намеренията на Фърги да трансформира националния химн в бавна, секси, блус песен с привкус на Мерилин Монро, но и в самото и вокално представяне, което много музикални критици и фенове описаха като „вой на душени котки“, „хорър в музикален формат“ или просто тотално фалшиво пеене.

Ден след измъченото изпълнение, бившата вокалистка на „Блек айд пийс“ поднесе публично извиненията си, признавайки, че „все пак е дала най-доброто от себе си“ да направи нещо различно.

„Винаги съм се чувствала горда и поласкана да изпълнявам националния химн и миналата вечер исках да направя нещо специално за NBA. Като артист обичам да поемам рискове, но явно тази интерпретация не уцели правилния тон. Обичам тази страна и наистина дадох най-доброто от себе си“, написа певицата.

Ако това е най-доброто, на което е способна като певица, то е искрено учудващо как изобщо е титулувана като добра такава…

Ето и откъс от изпълнението ѝ, както и коментар на един от най-популярните и обичани комедианти и водещи на Америка Джими Кимел:



Повече информация Виж всички