Бързи трикове за по-уютен дом

| от Ана Динкова |

Октомври е онзи момент от годината, когато денят намалява, студът наближава, започваме трайно да прекарваме повече време вкъщи и домашният комфорт става по-важен от всичко останало. Но как да се справим с детските играчки, които сякаш извират отвсякъде? Как да менажираме домашния хаос, който сякаш завладява ежедневието ни и вместо да се прибираме в спокойния си, подреден и уютен дом, сякаш се озоваваме на работна смяна в допълнителната си работа, която се състои в нон-стоп чистене и подреждане?
Ето няколко трика, с които лесно и практично да подобрим качеството си на живот, да спечелим повече място за прибиране и да създадем впечатление за цялостна промяна в хола – централната част на нашия семеен живот.

 

00453030059-1

 

Започнете с подреждане – преценете от какво наистина имате нужда и кои вещи можете да дарите, подарите или продадете. Вместо да премествате кристалните сервизи, подарени на сватбата, които нито ви допадат, нито някога сте употребявали – подарете ги или ги продайте, със сигурност ще намерите какво по-ценно да приберете в шкафа. Запомнете максимата – колкото повече вещи притежавате, накрая те притежават вас и вашето време!

 

11111111803173

 

Почистете – почистете всяко шкафче, рафтче и кутийка в хола и холната секция – ще откриете чудеса и съкровища, които сте забравили а твърде вероятно и нямате изобщо нужда от тях. Това е добър момент да преразгледате функционалността на наличните си мебели и да прецените от какви нови мебели имате нужда, за да може бързо и лесно да прибирате и подреждате всички вещи – от любимите си книги, през играчките на децата до колосаните покривки за масата.

 

11111111803144

 

Планирайте – никога, ама никога недейте да подхождате прибързано. Измерете добре пространството и преценете коя е преобладаващата цветова гама. След това потърсете най-правилната модулна система за вашата дневна, така че да отговаря като размер, цвят, стил и нужда. Не забравяйте да проверите и за отстъпки – до края на месец октомври, например в Aiko можете да се възползвате от -20% отстъпка на всички секции и модулни системи за дневна.

 

78153020005

 

Подберете красиви и функционални мебели за съхранение – това, което прави всяко помещение да изглежда неподдържано са множеството малки разхвърляни предмети – от ключове, монети и съдържанието на чантата ни, до дребните домакински пособия, малки тефтери и книги, вестници и списания. За това подберете внимателно в какво да подредите всичко, което обичайно оставяте на шкафа в антрето или масата в хола – може да „затворите“ цяла стена в секция, която да побира всичко и така домът ви да може за нула време да придобива спретнат и подреден вид; може да са различни модули предназначени за различни цели – ниски шкафчета за детски играчки, висока секция за книги, спретнати витрини за всички малки картини, артефакти и сувенири от вашите пътувания и т.н.

 
 


Повече информация Виж всички