Актьорът Хю Джакман обяви първото си световно, музикално турне

| от MamaMia |


Холивудският актьор Хю Джакман обяви първото си световно музикално турне, в което ще изпълни част от песните от хитови мюзикъли с негово участие, предадоха световните медии.

Турнето носи името „Мъжът. Музиката. Шоуто“. Само във Великобритания са включени четири дати през пролетта на 2019 година. Освен тях има предвидени още общо 9 из Европа, както и 22 в Северна Америка, като закриващи ще са две изяви в Холивуд Боул. Първите три са на 13, 14 и 16 май съответно в Хамбург, Берлин и Кьолн.

Известен с ролята си на Върколак в блокбъстър поредицата „X-Мен“, австралийският актьор всъщност започва кариерата си и става популярен с изявите си в редица мюзикъли както на сцената, така и на екрана. Той е Гастон в сценична версия на „Красавицата и звярът“ в родината му Австралия, а големият му пробив идва през 1998 година с участието му в „Оклахома!“ в Лондонския национален театър.

През 2004 година печели награда „Тони“ за изпълнението си в мюзикъла „Момчето от Оз“ и участва в епичния филм „Австралия“ на Баз Лурман заедно с Никол Кидман. Превъплъщението му в Жан Валжан във филмовия мюзикъл „Клетниците“ му донесе награда „Златен Глобус“ и номинации за „Оскар“ и Бафта.


Повече информация Виж всички