Ако не се дразниш на тия неща, никакъв псевдопатриот не си

| от Слави Искренов |


Да, да, виждам сега, няма аз на тебе да ти ги обяснявам тия и много няма да знам! Ама прощавай, брате българино, просто ми се прииска да ти даря някои поводи, за които е възможно съвсем случайно да не си се сетил, че и те може много да ти вдигат кръвното, да ти кипват кръвчицата и кръв да нямаш! Па да си сипеш една домашна и да попсуваш на китна, сочна, родна реч омайна сладка!

Ей ги на дразнителите на всеки истински псевдопатриот:

Жегата! Ах, че гадна турска жега е това, ееей! Българската не би те морила така душманската, то е ясно!

Всички продажници и чуждопоклонници, които са се юрнали да учат чужбински езици! Ония ми ти чужденци да не би да учат нашия майчин език, а? Така че – я да си учим българския само, а не после да незнаеш кое как се пише!

Балкони, тераси и лоджии, даже покриви на къщи без българския флаг! Тия какви български собственици и наематели са! Миндили! Това е все едно през 861-ва година, когато Хан Аспарух е минал Дунава, да не е бил забил пилона с българското знаме в нашата майка България! Ааама-ха!

Всички чуждоземни животни в българската ни зоологическа. Ай ше им се не види и разни слонове, пингвини, леопарди и камили. Че ние български слонове и пингвини нямаме ли си, ееей, родоотстъпнициии!

Вижте още: Как се оказа така, че любовта към родината се превърна в пародия?

Татусите с китайски и арабски йероглифи (е що не на кирилица, що, народе?!?!?!!). Също и татусите с дракони вместо лами и змейове, с еднорози вместо атове, с орхидеи вместо рози, с африкански лъвове вместо български лъвове, с бодлива тел, дето не е като телта от българската граница и т.н.

И изобщо всички татуировки, които не са правени с пирон и сажди. Ма така де – ако не оцелееш, какъв българин си ти, бе – путьо!

Тия дето ти се правят на много големи даскали у фейсбук! Па важното е че ти се разбира, алооо! И че пишеш с латински, щото на телефона нямаш кирилица още, айде да не се обаждат много!

Като ти кажат по новините, че не-знам-си-къв горещ фронт пак нахлува от Запад и ни прави жега у нас, в майка България! Тц, тц, тц, едно време при Симеон и Борис никой не смееше да ни нахлува, а сега… Пък и ние българска жега нямаме ли си, та ще внасяме, ааа, робско мислене, робскооо!

Пак по новините – като ти кажат как някъде по света имало къде вулкани, къде – торнадо, къде – цунами! Баси мамата, ние да не сме по-смотани, че си нямаме наши! Левски и Ботев сигурно се въртят от срам в гробовете като пумпали, милите…

Вижте още: Това е нещо, което никога не искам да виждам – българското знаме паднало

Педалчетата, дето си пекат нежните дирници на гръцките плажове! Тия льольовци не знаят ли, че от нашто море по-убаво нема! Само за най-коравите и сурови българи! Нито салмонелата ще ни повали, нито усмивки на келнерите ни трябват, нито бетонът ще ни ръби.

И ако ше те цакат с топла бира тия, поне да е българска!

Чуждите чревни вируси, при положение, че може да си хванеш лятото чисто български!

Всеки уж мъж, който се срами да му се слива мустакът юнашки с козината по гърдите. Па нали требва да се различаваме мъжете от жените, бе оу!

Нехранимайковците, които варят лютеницата от гръцки домати, турски чушки и морска сол от Егейско море, дето ни се полага да е нашо, ама айде да не се подсещаш и да се ядосваш, чеее…

Хелуин. И Свети Валентин, и разни други такива американщини! Много ясно, че ще им ги празнуваш, само ако те почнат да носят мартеници и да пеят на Валя Балканска за планината, дето и извънземните са я научили вече. Ми да, то може да се каже, че извънземните вече сме ги побългарили! Голям народ бяхме, ама пак ще бъдем – само да дойдат извънземните!

Продажниците, които си кръщават децата с византийски и американски имена: разни Филип, Виктор, Емилия и Теодора, вместо с гиздавите наши си Борис, Кубрат, Бойко, Грозданка, Спаска и Джесика.

Музиката, дето не се пее на български. Ми то ти отде да знаеш какво пеят в нея – може да те псуват, а ти да се радваш. Аааа!

Тая жега, нейната мама ньедна империалистическа! Това нема капка милост, бе, няма как да носи българска душица, то е ясно!

Скапаняците, които се напиват с вносен алкохол. Аланкоолу, така и така си решил да се направиш на свиня, защо да не е на българска свиня?! Поради що се срамиш от нашите си свини?

Мизерните слуги на Запада, които лапат като невидели пици (едно време цар Самуил само Капричоза е нагъвал!), гироси, дюнери, хотдоци и сушита. Вместо да плюскат с кеф от нашите си: пърленки, пача, боб с наденица и филийки с мас.

Платените от американците хеликоптери и самолети, дето те пръскат с някакви незнайни заразни пръсканици! Че ние син камък нямаме ли си – ми то ти е кеф така, патриотично ти е, като те пръскат с български син камък!

Египетските котки и белгийските овчарки!

Всички, дето искат тук да е като у чужбина! Ето сега, ти си наясно, че български автомобили и нашенски петролни кладенци няма, а и с каруцата трудно се кара с повече от две конски сили – това добре. Ама айде поне пътищата ни да са си наши, български, с хубави, истински дупки, па да си се тресеш качествено лечебно такова да ги изкараш камъните в бъбреците от раз!

Ах, тая мръсна, подла чуждоземна жега! Ама поне потта си ти е българска, истинска, не могат да ти я отнемат! И на бас, че едно време и Омуртаг, като се е потил, така се е потил и така е пахнел! Юнашко! На Велика България!

Вижте още:

13 храни, които ни помагат да отслабнем


Повече информация Виж всички