А защо Боби Михайлов да не бъде наследен от… (виж повече)

| от Слави Искренов |


Кризата в българския футбол през последните 18 години, откакто начело на БФС е Боби Михайлов, преляла и в масови протести и полицейско насилие, има бързо и семпло решение! Как? Като на мястото на бившия „този-фантастичен-този-невероятен“ поставим друг – но никой от тиражираните в пространството, най-малко магичното-докосване Бербатов, защото само така ще са по-склонни Боби и компания да почват да бегат, бате! Все пак сещате ли се колко бяхме щастливи, когато корумпирания Батето, бог да го прости, беше заменен от по-младия Боби, а то каква стана тя! Така че, за да не прибързваме с радването после, ето сега 10 внимателно подбрани кандидатури, коя от коя по-обединителна – и вълкът сит, и агнето цяло, и футболът нанякъде:

Николета Лозанова

Да, много хора смятат, че Боби Михайлов крои да остави поста си в БФС за наследника си – почти пенсионирания вратар на „Левски“ и скорошен баща Николай Михайлов. Но нека сме откровени и си го кажем – Николета е по-силният характер и ако това беше мафия (oh, wait…) нея, а не него, щяха да сложат за капа ди тути капи. А вече сред идващите им близначета, които чакаме всички, да се търси следващият за поста след още 18 или 36 години, примерно.

Цецо Елвиса

Първо, Цецо е колоритен и е шоумен – „хляб“ за медиите! Второ, е винаги жаден за сцена – няма да се крие от феновете! Трето, песните на оригинала Елвис, които изпълнява, са хем супер песни, хем не са на Преслава! Ъпгрейд отсекъде!

Хоумър Симпсън

Плешив и с коремче – близък до нашия народен човек, обичащ хапването, пийването и мързела. Жълт – което означава, че е нито червен, нито син, без пристрастия към някой от родните грандове; нито пък е азиатец, известни с черното тото във футбола. Предишен опит – инспектор по сигурността на сектор в атомната централа Спрингфийлд, отговорен за не един инцидент – перфектен!

Вижте още: Чакат Боби Михайлов в парламента

Благо Георгиев

Джизъса е топ за позицията! Ако в Джизъс не вярваме, че ще ни оправи (футбола), извинявам се, ама сме си за апокалипсис. Бонуси: заслепяващо бели зъби при усмивка, татуировки за разглеждане, оплодител, работещ за увеличаване на прираста, хубава кола – какво да не му харесваме за следване!

Антон Хекимян

И без това наскоро се завъртя като вариант за кмет. А понеже Стилиян Петров отказа на Бойко да му е кандидат за този пост, ето сега – врътка, и възможност за връщанка. Вместо Стилиян с Бербатов и Мартин начело на БФС – Хекимян! Да мислиш, като отказваш на Бойко.

Малко коте

Великата фраза на великана по нашите ширини Божинката, „Малко коте, секс има ли?“, е нещо като девиз на цялата ни футболна реалност, така че защо да не окичим креслото на президент на БФС с буквалния герой в нея. Едно малко коте. Сладко и невинно. Кой ще го обвини в корупция? И сигурно ще върши почти същата работа като досега, кво.

Коко Динев

Бързо въвеждане в темата за незапознатите: чичо Коко има деца от няколко фолк певици (по едно от Нелина, Анелия, Емилия), бивш собственик е на няколко футболни отбора („Вихрен“ Сандански и „Локомотив“ Пловдив), собственик и на ресторанти. Та той на практика вече лекичко е таковал българския футбол отвсякъде (който не знае, че чалгата и ресторантите са част от вселената на бг футбола, е много назад). Така че защо просто г-н Динев да не поднови този си интерес, като продължи с таковането, но от позицията начело на БФС.

Пъф Деди

Смяната на имена в родния футбол е типично – правят го клубове и треньори (питайте запознатите за конкретиката, да не ме псуват мен сега), идолки на футболистите (на практика всяка фолк певица не пее под истинското си име), фенове (Манчестър Здравков Левиджов – Юнайтед от Свищов). Така че и този ще пасне на нашата реалност. Шон Комбс по рождение, а после Пъф Деди, Пъфи, Пи Диди, Диди, Брадър Лав, Лав и кой знае още какви. Бонус: ще измием срама с расовия скандал преди около 4 години.

Средният пръст на Емил Костадинов

Станал популярен в онзи четвъртък в разгара на протестите край Националния стадион, когато се показа пищно на медиите. Изместил в спомените ни всички останали средни пръсти на Костадинов, показани по терените при активната му кариера като футболист. Едва ли този кандидат ще е по-мързелив и неграмотен (двете най-популярни сред феновете черти на Емо от последните десетина години) от притежателя си. Пък средният пръст на Костадинов има и по-богат речник и опит в набиране на буквички от клавиатурата. Недостатък – няма собствен среден пръст.

Кубрат Пулев

Както го рекламирам и в една друга подобна статия – не са много големите спортисти като него, които са и големи патриоти, големи българи! Кобрата има големи плюсове. Oпит в спорта. Винаги се е заигравал с публиката и е понатрупал умение в това отношени. Малко биха посмели да му противоречат лице в лице. Много биха получили целувка по лицето, ако са му подръка и уцелят мачото в настроение! Комбинация от сила и любов, от простота и трудност! Идеален!

Вижте още:

Припознаване на дете: какво може да се обърка?


Повече информация Виж всички