Щом някои могат за кмет, защо да не могат и те!

| от Слави Искренов |


Гледам кандидатите за кметове, особено се заглеждам в някои конкретни за София – и си казвам: щом тези могат, защо да не могат и някои други. Така че – предлагам още отсега някои много конкурентоспособни кандидати за следващите местни избори:

Мики Маус

След като виждаме как някои са си откровени Мики-Маус-кандидати за кмет, защо да не поканим самия Мики Маус за кандидат на някоя съвсем конкретна партия? Ми да, по-добре оригинал, вместо сдъвкано копие! Пък и популярната мъжка мишка на Дисни има много по-сериозен опит в шоубизнеса. Ще увлече и децата (а какво по-хубаво от това да впрегнем хлапета в политическия маркетинг, нали), но и възрастните – дори и 90-годишните са били деца при старта на Мики Маус (не че са го гледали като деца), който, ето, скоро има рожден ден – на 18 ноември става на 95! Богат опит, и то всякакъв!

Динко

В свят, който е все по-несигурен, г-н Вълев от Ямбол („Ямбооол е градъъъъ!“) става все по-важен за стабилността на най-важния град в България (Пловдив, Варна – заплюхме си го за София, сорка!). Ловецът на бежанци ще лови избягали проценти и нелегални бюлетини и хоп – ще възвърне инвестициите на собственика си, гарантирано! Чакам някой да се сети за този печеливш ход!

Вижте още: По-важните избори в София не са кметските

Натали Трифонова

Какво ѝ е на нея? Не само нищо, ами и има доста предимства спрямо някои актуални кандидат-кметове. Първо – красива е, а друго си е да гледаш красиви хора (не е като да гледаш хора с приемлива визия или, още по-зле, със силно компромисен външен вид). Второ – разбира от метеорология! И когато се планират неизбежните ремонти из града, ще знае как да ги слага в дъждовно време, за да може по-дълго да сме в разбити улици – не е ли това важна отговорност за един кмет! Трето – усмихва се! И за кого се сещате – ами да, за вечно усмихнатия Стефан Софиянски, който може да не беше честен кмет, но ни се усмихваше и така някак си „сексът“, който ни осъществяваше той, беше по-приятен. Така че – Натали Трифонова е вашето решение за име, лице и тяло, господа, които решавате за кандидатурите!

Бербатов

Да, знам, че Митко е впрегнал сили да смени Боби Михайлов в БФС-то. Обаче – ако е честен със себе си, ще признае истината – Перуката едва ли може да бъде мръднат и в следващите поне 12 години. Така че междувременно е добре Берба да се захване с нещо по-реално – като кметското място в София. Има си екип, знае финтове – остава някой да му се обади посред нощ и готово!

Виктор Николаев

Не знам как Нова телевизия би преглътнала да няма свой кадър за кандидат-кмет, така че очаквам да го видим на следващите избори. Така че той е повече прогноза, отколкото предложение. И без това все още ни е трудно да приемем (аз поне) разбиването на екипа, който бяха с Анна Цолова и го усещаме някак несъвършен там. Дали не би паснал именно на трона на Фандъкова?

Кубрат Пулев

Не са много големите спортисти като него, които са и големи патриоти, големи българи! Кобрата има големи плюсове: учи там нещо от сорта на Политология; винаги се е заигравал с публиката и е понатрупал опит в това отношение; малко биха посмели да му противоречат лице в лице; а много биха получили целувка по лицето, ако са му подръка и уцелят мачото в настроение! Комбинация от сила и любов, от простота и трудност, от шахматна мисъл и нешахматна мисъл!

Симеон Сакскобурготски

Как беше – модерното е добре забравено старо. А то, че е старо, старо е, но е и златно! След като тикна квадратчето с поста министър-председател, защо да не тикне и това с кмет. Цар Симеон за кмет! Кмет Симеон! Хубаво звучи, нали? А и май му останаха там едни земи, или?

Лоренцо Ламас

Не, нямам предвид Ричард Алибегов. А баш Лоренцо Ламас – американският актьор. Той едва ли има кой знае какво по-добро да прави в момента (аха, още снима, ама са някви пикливи участия и с рейтинг в IMDB от 3.6 до 4.9, мани ти!). А тук все още огромна част от електората го помни от „Ренегат“ и дори и подстриган и на 65, ще вижда в него онзи, на мотора, потния, с буйната коса. Втора младост за него – надежда и вдъхновение за третата младост в София. А такива неща като българско гражданство ФК „Лудогорец“ показва, че не са някакъв особен проблем.

Вижте още:

Патриотарски бизнес в нужда се познава – 2


Повече информация Виж всички