Пичът с кучето, когото да избягваме

| от Антония Василева |


Тези дни може да сте попаднали на симпатичната история за две влюбени хлапета, които имали среща в кафене и момичето поискало празен стол от съседната маса, където седял Джерард Бътлър.

Бленуваният мъж за хиляди жени по света учтиво подал стола. После хлапетата го разпознали и… се снимали с него, разбира се. От задълбочения репортаж на Нова по темата разбрахме, че Бътлър, който е за пети път в България, при предишно свое гостуване си е осиновил тукашно помиярче и го е кръстил Шушка.

Размечтахте ли се да попаднете в кварталната градинка на Бътлър, разхождащ кучето си? Готин пич с куче звучи адски секси. Даже не е нужно да е супер готин, просто двойката сам мъж и куче изглежда привлекателно още от „101 далматинци“, от който всички пазим свидни спомени. Спомнете си сцената от началото на филма с кучкарите, които поразително приличаха на любимците си.

Изянсихме вече, че Бътлър+куче местна порода е върхът. Том Харди с неговите ретривъри също разнежва публиката. Но дали всяка комбинация от мъж и куче е готина. Да видим…

Кварталният плебей, немарлив към външния си вид, който не сменя фанелката на Слеър половин година и носи мърляв анцуг, но води на дебело въже ротвайлер. Козината на кучето блести от чистота, то е възпитано, добре гледано и сдържано, но нещо в неговата поза и в погледа на стопанина ни казват да стоим надалеч.

На съвсем другия полюс е пичът с вид на бивш магураджия и не съвсем безукорно полицейско досие, опъващ рано сутрин разтегателна каишка с нефелен йоркшир на нея. Може да харесвате йоркитата, но понеже всичко на този свят има функция, нека припомним, че тази порода служи за кифленски аксесоар.

Кифла с йорки е нещо предвидимо, даже очаквано, ама мъж със същото дръгливо, рошаво кученце… Нелепо е. Всичко в този персонаж крещи – „Аз съм под чехъл. Мойта муцка е на микроблейдинг, а ако не й разхождам кучето, ще ме лиши от секс/джобни/храна. Бих предпочел да вдигам 60 от лежанка, да разцъквам с аверчетата или да кисна в Еврофутбол, само не и да разхождам тоя жалък пес.“ Ама на – живот…

Кучетата много си приличат с децата. Темперамент, характер, това-онова, всъщност за родителя/собственика съдим от възпитанието на подопеченото същество. Ако на човека му се налага да вика по питомеца, да го гони, ако хайванчето скача по вас и не се подчинява на команди… хммм, ами вие си решете, само да не кажете, че не сме ви предупредили.

Другата порода мъж с куче, който трябва да избягвате, независимо дали любимецът е страховит доберман, симпатичен ретривър или комичен дакел, е онзи, който не чисти след животинката. По-ясен сигнал за безотговорност и незряло отношение към живота едва ли може да се измисли.


Повече информация Виж всички