Оставих партньора си два дни сам с децата, за да види колко ми е „лесно“

| от MamaMia / Reddit |


Понякога единственият начин да накарате някого да ви разбере е да го накарате да влезе във вашите обувки – ако се налага, и буквално. Ако вашият партньор непрекъснато подкопава вашето родителство и домашна работа, тогава може би е време да му оставите контролаи отговорността за известно време и да наблюдавате със скръстени ръце отстрани дали ще продължи да мисли, че е толкова лесно. Особено ако пък през това време вие го критикувате отстрани, без да се включвате в домашните задължения.

Разбира се, повечето хора не обичат да бъдат обвинявани в лицемерие. И може да се постигне обратен ефект, даже да се стигне до голям скандал, ако не сте достатъчно емоционални зрели да признавате грешките си. Но, в случай че наистина не сте, такъв риск така или иначе винаги е налице.

В популярна публикация в subreddit на AITA майка се интересува дали не е сгрешила с това, че е излязла за една нощ и е оставила абсолютно всичко у дома на сърпуга си, който пък винаги твърдял, че нейната работа у дома е рутинна и лесна.

„Имаме две двойки близнаци“, разказва тя. „Първи са двете ни 5-годишни момчета, а след това са 3-годишните ни момичета. Съпругът ми винаги се оплаква, че къщата не отговаря на неговите стандарти и че е бъркотия, или че понякога слагам замразени ястия, вместо да приготвя прясна вечеря.

Това е супер дразнещо, защото от мен се очаква да правя всичко, само защото работя от къщи, той смята, че имам по-лесна работа от неговата, която представлява физически труд. Никога не мога да направя нищо за себе си, защото когато той е у дома, всичко, което иска да прави, е да почива, и твърди, че има нужда от това, защото е изтощен от работа или иска да използва свободното си време, за да се мотае с приятелите си.

Така че основно всички задължения обикновено се хвърлят върху мен. Омръзна ми от това. Когато моя приятелка ми се обади да излезем и аз помолих съпруга си да наглежда децата, за да мога да изляза, той измърмори колко е уморен и как работи по цяла седмица. Каза, че най-малкото, което мога да направя, е да гледам децата, за да може той да си почине, защото аз цял ден съм вкъщи, с лесна работа.

Затова реших, след като сложих децата да спят тази нощ, да оставя бележка, че ще изляза. Излязох и прекарах една вечер с момичетата… която в крайна сметка се превърна в уикенд навън с момичетата. Защото

На сутринта, той ми звънеше и ми изпращаше съобщения без прекъсване и когато отговорих, той започна да ми крещи и да ме ругае. Когато приятелките ми чуха разговора, бяха шокирани и затвориха телефона вместо мен и ми казаха да заглуша обажданията и съобщенията му за известно време.

Нямах никакви планове да остана повече от една вечер, но когато с компанията ми чухме как съпругът ми говори с мен, те ме убедиха да остана и дори предложиха да ме изведат да хапнем и планирахме цял ден заедно.

Когато се върнах у дома, жилището беше пълна бъркотия – купчини с чинии, боклук навсякъде, лепкави подове, напишкан килим, кошмарна миризма.

Съпругът ми, разбира се, беше ядосан и беше приговтил вече стегнат куфар. Едва ми каза две думи и просто си тръгна и ми изпрати съобщение, че ще остане при майка си. Сега се чувствам ужасно, защото очевидно той не можеше да се справи да се грижи за децата толкова дълго сам, а аз се чувствам  в дупка и не искам това да съсипе брака ми. Всички ли мислите, че съм постъпката ми е ужасна?“

Очевидно обаче никой не споделя мнението на сърдития съпруг.

„Съсипи този брак“, пише потребител. „Работиш на пълен работен ден, грижиш се за 4 деца под 6 години, готвиш и поддържаш дома чист на пълно работно време? Той очаква да се прибере у дома на домашно приготвена храна? Да спи, когато е вкъщи? Да излиза с приятели?

Това не е брак, а шега. Той ви осигурява нулева подкрепа и след това хленчи, когато нещо не е идеално. Няма значение дали работата ти е по-лесна или не (вероятно не е по-лесна, просто е различна), той няма право да се подиграва с теб. Забрави за това, можеш да се справиш и сама.“

Друга потребителка споделя: „Не си сбъркала с това, че излязла, но си сбъркала с това, че не си казала изпратила ясно послание защо го правиш. Лично аз съм изчезвала за седем дни, но буквално го презентирах като стачка.“

А на какво мнение сте вие?

Вижте още:

Не помагам на жена си вкъщи и се гордея с това!


Повече информация Виж всички