Няколко важни факта за бременността, които няма да научите от вашия лекар или раждала приятелка

| от |


Има няколко неща, които никой не намира за необходимо да сподели с бремените жени. В повечето случаи те се сблъскват челно с тях без никаква подготовка. Вашият лекар ви информира за най-важните факти около бременност, но не и съпътстващите я незначителни проблеми.

Например сутрешното гадене – оказва се, че то не е само сутрешно и не е само гадене. Лекарите твърдят, че след третия месец престава, но не е така. Въоръжете се с търпение, тъй като ако имате така нареченото „сутрешно гадене” то ще продължи, докато бебето не излезе от вас. Намерете храни, с които да го намалите до минимум – кисели краставички, кисело мляко или джинджифил… Вярвате или не, но вашият организъм сам ще си избере най-правилния продукт, за да облекчи гаденето.

Тоалетната ще се превърне в най-посещаваното от вас място през следващите девет месеца. С напредването на бременността ще ви се иска да си сложите памперс и да се облекчавате в него. От личен опит ви съветвам – никога да не отлагайте за после отиването до стаята с двете нули.

Кажете „здравей” на болките в кръста, гърба, проблеми със зъбите, както и запека… Отеклите крайници взимат връхна точка през шестия месец, когато е време да свалите брачната халка и да зарежете токчетата за неопределен период от време.

Los Angeles, CA - April 30: Eva Longoria and Anna Faris attend the Premiere of Lionsgate and Pantelion Film's "Overboard" at Regency Village Theatre on April 30, 2018 in Westwood, California. (Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Стриите – гърдите, коремът и ханшът са най-засегнатите области от вашето тяло. Хидратирайте кожата си, колкото се може по-често, за да намалите пораженията от набъбването на тялото ви.

Непоносимост към миризми – никога не съм имала подобен проблем и винаги съм смятала, че точно това няма да ме връхлети по време на бременността, но уви. Още през първия месец не можех да понеса нито един от парфюмите, които притежавах и до края на деветия месец не открих подходящ такъв. Накрая просто се примирих, че няма да използвам средство за заглушаване на миризми.

Сексът не е това, което беше. Поговорете с бащата, той също може да има притеснения по темата. Позите, в които се чувствате комфортно могат да се преброят на едната ви ръка. И последно, внимавайте със секса с напредването на бременността, за да не предизвикате контракции.


Повече информация Виж всички