Меган и Хари възпитават децата си във феминизъм, екология и благотворителност

| от MamaMia |


Освен противоречиви и нееднакво възприемани личности, херцогът и херцогинята на Съсекс са любящи родители на двете си деца, Арчи Харисън III и Лилибет Даяна I. Кралски особи или не, те изпитват същите радости и трудности при отглеждането на децата си като всички загрижени майки и бащи. И имат своите стратегии и трикове за отглеждането им.

И така, какво е тяхното ръководство за родителство? Нужно им е да научат своите две деца на перфектни маниери, но и да им демонстрират любовта и привързаността, които са необходими на всяко растящо човече.

И за начало е необходимо… лично пространство.

За Хари и Меган то е от изключителна важност. И двамата са решени да дадат на децата си възможно най-нормалното и светско възпитание и едно детство, лишено от камери и любопитни очи. Това означава да защитят поверителността си и да се опитват да запазят някои подробности за себе си, като например кръщенетата на деца, кои са кръстниците им, в коя болница са родени и други подобни лични детайли. Двойката бе категорична в избора си да се откаже от кралска титла за Арчи и Лилибет, в съответствие със собственото си желание си да живеят като обикновено семейство.

За тях родителството е процес на непрекъснато учене.

Никои млади майка или татко не знаят какво точно  трябва да правят, когато за пръв път вземат новороденото си у дома. По време на посещение в Кейптаун през 2019 г. херцогинята разкри, че и тя, и Хари все още се учат да  бъдат родители – тогава малкият Арчи беше роден преди едва четири месеца. Според Аш Хийз, мениджър за обучение и партньорства за Waves for Change, когато един от треньорите предполага, че най-силният талант на Меган е танцът, тя през смях отговаря, че я надценява, но намира, че родителството е суперсилата, която развиват тя и Хари. За нея той е най-добрият баща, а тя за него – най-добрата майка.

И двамата вярват в непрекъснатото обсипване на децата с любов и внимание.

Можем да твърдим, че Арчи и Лилибет са много обичани от начина, по който Хари и Меган говорят за тях, а и техният семеен приятел Дейвид Бекъм го потвърждава. Говорейки с Entertainment Tonight през февруари, футболистът споделя: „Мисля, че Хари се радва да бъде млад баща за първи път и винаги когато сме говорели, го е потвърждавал.“ И продължава: „Когато си родител, това те променя. Той (Хари) винаги е имал нужда да бъде щастлив. Обичаме го и той е невероятен човек – и това е най-важното – но аз съм горд да го видя да расте като индивидуалност и как става човека, който всеки баща иска да бъде. Всеки баща иска да бъде любящ към децата си и това е, което виждам при него“.

Приемат добрите маниери за задължителни.

По време на скорошно интервю за The Cut, херцогинята разкрива колко е важно за нея децата ѝ да имат галантни обноски у дома. В момента двойката се опитва да научи Арчи, че добрите обноски са жизненоважни. Тя твърди: „Ние винаги му повтаряме: Обноските правят човека. Обноски, обноски, обноски, обноски, обноски.“

Родителството обаче не ги кара да забравят за романтиката един спрямо друг.

Да оставиш бебето си само за първи път е обезсърчително, но Хари и Меган оценяват колко е важно да прекарват време заедно като двойка. Два месеца след раждането на Арчи, двойката за пръв път се наслаждава на еднодневна среща в киното, присъствайки на премиерата на новата версия на „Цар Лъв“. Тогава успяват да обменят и малко опит с Бионсе и Джей Зи за отрглеждането на деца. „Най-добрият съвет, който мога да ви дам, винаги намирайте време за вас двамата“ – рапърът напътства принц Хари именно за това. В края на юни същата година семейство Съсекс отново оставя бебето Арчи у дома, за да присъства на мача на Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис в Лондон, а двойката също пътува до Обединеното кралство без него за финалните си дворцови ангажименти, преди да се оттегли от кралските задължения.

Не по-малко важно е обаче и времето, посветено на цялото семейство.

Прекарването на време със семейството също е приоритет – и то не само с най-близкото семейство. Арчи бива представен на роднините си, когато е само на няколко дни: той се среща с кралицата,  и с принц Филип, с крал Чарлз (тогава принц) и Камила, с принц Уилям и Кейт в рамките на две седмици след раждането. Сестрата на принцеса Даяна, лейди Джейн Фелоуз, също е един от първите членове на семейството, които се запознават с новородения Арчи. Хари и Меган също искат децата им да изградят близки отношения с неговите дворцови братовчеди принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Първоначално Джордж е представен на Арчи насаме, докато Шарлот и Луи срещат малкото си братовчедче за първи път по време на фамилен поло ден на Кеймбридж и Съсекс през юли 2019 г.

Меган и Хари приемат искането на подкрепа за нещо нормално.

Майката на Меган Дория Рагланд е на разположение, за да помага на херцогинята и след двете ѝ раждания. Тя живее с двойката във Frogmore Cottage през първите няколко седмици от живота на Арчи, за да покаже на Меган някои основни неща за майчинството и да ѝ помогне да се ориентира като майка. Когато Дория се завръща в Лос Анджелис, Меган не свени да потърси услугите на бавачка за помощ с родителските задачи.

Семейството набляга на органичната храна.

Не е тайна, че Меган обича въглехидрати – тя дори се шегува, че пържените картофи са трябва да са отделен самостоятелен макронутриент. Като майка на две деца обаче тя е много загрижена за здравето си и се опитва да поддържа безглутенова и веганска диета през седмицата. Нейните навици за чисто хранене ще бъдат предадени на децата ѝ, твърди близкият й приятел Даниел Мартин. Даниел споделя пред водещата на CBS Гейл Кинг: „Сигурен съм, че бебето ще бъде отгледано чисто и екологично. Меган обича да готви, яде органично, когато може. Виждам я да приготвя храната си съвсем сама. Напълно!“

В този дух е и екологичният дом на Меган и Хари.

Нещо, което, за съжаление, далеч не всеки човек може да си позволи. Членовете на кралското семейство са похарчили милиони за обновяването на бившия си дом, Frogmore Cottage, и част от работата им включва инсталирането на зелена енергийна единица на стойност 50 000 паунда, която им осигурява отопление, топла вода и електричество. Що се отнася до първата детска стая на Арчи, помещението в естествени сиви тонове е било украсено с веган и органична боя от Германия. Хари, чийто баща крал Чарлз също приоритизира екологията и зелената енергия, също говори за навика си да гаси светлините у дома. В документален филм на BBC, Хари казва за баща си: „Той е привърженик на гасенето на светлините и това вече е нещо, от което и аз вече съм обсебен.“ Това вече е нещо, което може да направи всеки. В своя вече несъществуващ блог The Tig Меган е писала следното: „Важно е никога да не забравяме благополучието на нашата добра стара майка Земя“.

Всички обожават домашни любимци.

Колкото повече, толкова по-весело! Хари и Меган са любители на кучета и когато херцогинята се премести в Лондон, тя доведе със себе си любимото си гонче Гай. Двойката осинови още едно кученце – лабрадор – през 2018 г. Сега, когато живее в Лос Анджелис, двамата са взели кучетата си със себе си и загатва, че е възможно да ги видим да разширят семейството си с трети домашен любимец в бъдеще, може би дори с четвърти и пети!

Категорични са, че децата им ще бъдат феминисти.

Вярата на Меган във феминизма е една от характеристиките, които я определят като личност и тя е човекът, който насърчава принц Хари открито да изразява феминистки възгледи. Можем напълно да очакваме децата на двойката да бъдат отгледани с феминистки убеждения. На Международния ден на жената през 2019 г.,, вече в напреднала бременност, Меган участва в панелна дискусия за предизвикателствата на жените и техните надежди за бъдещето. Тя разкрива: „Бях гледала документален филм на Netflix за феминизма и едно от нещата, които казаха по повод бременността, беше „Чувствам ембрионалното ритване на феминизма“. Хареса ми това като мисъл, така че момче или момиче, каквото и да е, надяваме се, че така ще и с нашето дете.“

Искат от малки да ги научат на благотворителност.

Арчи беше само на няколко дни, когато принц Хари пътува до Холандия със своята фондация Invictus Games. Той също така отлетя до Рим, за да участва в благотворителен мач по поло, прекарвайки значително време отделно от жена си и новородения си син. Съвместната отдаденост на двойката към техните благотворителни каузи е ясна и освен че Арчи и Лилибет ще бъдат отглеждани като обикновени граждани, малчуганите несъмнено ще бъдат въведени от малки в този начин на мислене.

Вижте още:

Расисти, сексисти, комунисти? Не, абсурд – просто мразим Меган Маркъл


Повече информация Виж всички