Проучване: 42% от българите вече са опаковали подаръците

| от MamaMia |


Да прекарат време с любимите хора – това очакват с най-голямо нетърпение 71% отбългаритепреди Коледа. С нетърпение очакват да спазят традициите 62% от българите, а коледната украса е причина за вълнение за 60% от респондентите. Данните са от нова анкета, проведена от социологическата агенция Нилсен Адмосфер България съвместно с Български Национален Панел.Анкетирани са над 500 интернет потребители от панела.

Огромно значение по празниците хората отдават на храната, като 71% смятат, че е обичайно на Коледа да се яде боб. Също 71% намират за напълно обичайно яденето на сърмис кисело зеле. Според анкетираните плодовете и ядките, както и тиквеника също са обичайни, но не за абсолютно всяка трапеза, като съответно 68% и 62% смятат, че тези храни обикновено присъстват на масата на Бъдни вечер. 2% от респондентите, взели участие в проучването, са отговорили, че нямат традиционна вечеря за Бъдни вечер.

Интересна е тенденцията да се опаковат подаръци по-малко от седмица преди Коледа – 44% заявяват, че правят така. В последните дни преди празника подаръци се опаковат 42%.

Точно на Коледа подаръци опаковат 4%, а само 6% изобщо не опаковат подаръци.нилсен Коледа