Скулптурите, които сякаш се подиграват с гравитацията

| от Mama Mia |

Изкуството е това, което те кара да се развълнуваш и да си зададеш стотици въпроси само след един поглед. А колкото повече се вглеждаш, толкова повече вълнението и въпросите ти да нарастват.

Друга интересна черта на изкуството е, че дори и да не ни хареса и да го отхвърлим тотално, то пак продължава да ни влияе и да буди емоциите ни, да ни кара да разсъждаваме върху него – защо го или не го харесваме.

Не са много обаче творците, които разбират всичко това и приемат изкуството като предизвикателство да покажат най-доброто от себе си, а не просто са привлекат погледи и бърза сензация.

Затова и истински талантливите се отличават ярко от всички останали.

В галерията ни по-горе сме подбрали изумителни скулптури от цял свят, които с вида и сложността си предизвикват не само възхищение, но и законите на гравитацията.

Те са изкусно изработени, с математическа точност и педантична прецизност, за да замръзнат завинаги в невъзможна позиция и да служат като мълчалив, но величествен манифест на човешките способности и ум.

Насладете им се в галерията ни 🙂

 
 


Повече информация Виж всички

WASHINGTON, DC - APRIL 24:  U.S. first lady Melania Trump (R) and French first lady Brigitte Macron (L) participate in a state arrival ceremony at the South Lawn of the White House April 24, 2018 in Washington, DC. Trump is hosting French President Emmanuel Macron for a two-day official visit that includes dinner at George Washington's Mount Vernon, a tree planting on the White House South Lawn, an Oval Office meeting, a joint news conference and a state dinner.  (Photo by Alex Wong/Getty Images)

All in white