Скарлет Йохансон за новата си роля на трансджендър

| от |


Буквално часове след като беше обявено, че Скарлет Йохансон ще участва в „Rub & Tug“ в ролята на Данте „Текс“ Гил – собственик на масажен салон, който се облича в мъжки костюми с вратовръзки, поддържа къса прическа с бакенбарди и предпочита да бъде наричан мистър Гил – актрисата публикува официално изявление.

Чрез говорителя си Йохансон се обърна към критиците на ролята с думите: „Нека потърсят Джефри Тамбор, Джаред Лето и Фелисити Хъфман за коментар“, правейки препратка към транс-образите, изиграни от гореспоменатите актьори. (И Хъфман, и Лето получават номинации за Оскар за ролите си респективно в „Трансамерика“ и „Клубът на купувачите от Далас“, а Лето дори печели статуетката.) Онова, което Скарлет обаче не е преценила, е че всички те в миналото също са подложени на подобни ядливи коментари.

Макар да не е ясно дали реалният персонаж от филма действително се е идентифицирал като трансджендър или не, възпоменанието му гласи следното: „Гил настояваше, че е мъж и караше останалите да го наричат господин. Носеше мъжки дрехи, говореше с нисък глас; може би дори е преминал начални фази на промяна на пола с цел да изглежда по-мъжествено.“


Повече информация Виж всички