Седмичен хороскоп: предпразничен хаос

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 18.12. до 24.12.)

В понеделник в 09:00 сутринта настъпва Новолуние в знака Стрелец, знакът който отговаря за разширението на съзнанието, пътуванията в чужбина, общуването с чужденци, висшето образование, религията, правото и философията.

Очаква се повечето през деня да не са с особено трезва мисъл и да са леко едностранчиви в преценките си. Добре е да не подписваме договори, да не се изясняваме с близките си, да не се подлагаме на медицински интервенции, но и да не се втурваме да пазаруваме за празниците, защото има риск да се изхвърлим и да купим на наш близък или на нас самите подарък, който да е скъп, но в последствие да се окаже неизползваем.

Важно е също така да сме внимателни във връзка с нещата, за които отговаря знакът Стрелец, а именно знанията, които попиваме, решаването на правни въпроси или държането на изпити.

Най-силно ще усетят действието на Новолунието подвижните знаци Риби, Стрелец, Близнаци и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. По всяка вероятност те ще са много чувствителни и възприемчиви, към действията и думите на заобикалящите и на моменти ще са склонни да губят почва под краката си. Добре е всички със силно влияние на тези знаци да намерят позитивен отдушник за бушуващото в тях напрежение.

Във вторник и сряда Луната ще се намира в знака Козирог, което й разположение предполага, че през тези дни голяма част от нас ще имат усещането, че не срещат нужното разбиране от околните и са под една или друга форма подтиснати от тях.

Този период няма да е много подходящ за подаване на документи, провеждане на важни разговори, правене на зъби или хирургични интервенции в областта на костите, ставите или ушите, но за сметка на това ще е идеален за занимания със строителна или ремонтна дейност, както и за всякакви активности, които изискват прецизност, строгост и дълбочина.

От четвъртък до събота включително Луната ще пребивава в знака Водолей, най-независимия и оригинален знак от зодиака, което ще направи тези три дни доста динамични и раздвижени. Много е вероятно случайно да се натъкваме на интересни и нестандартни хора, които ще внесат нотка свежест в ежедневния ни ритъм на живот и под една или друга форма ще го обогатят. Дните са също така подходящи за занимания с нови технологии, политика, телевизия, както и за активни социални дейности или групови занимания.

В неделя Луната ще се намира в Риби, знакът който отговаря за хаоса, неяснотата и объркването, което е възможно да ни направи доста уязвими покрай празничната трапеза. Ще сме чувствителни, идеалистични и доста грижовни към заобикалящите, но съществува рискът да се разочароваме, ако останалите не се грижат достатъчно за нас или не ни оценяват подобаващо.

Най-критичен ще е празничния ден за подвижните знаци Дева, Близнаци, Стрелец и Риби, както и за хората с Асцендент или други лични планети в тези знаци. При тях не са изключени по-изострени семейни конфликти и драматично изясняване на взаимоотношения.

Важно е тези знаци да се постараят да не губят баланса в себе си и да внимават да не изпускат нервите си прекомерно пред близките си в името на доброто прекарване.


Повече информация Виж всички