Пет ефективни начина да се разхладим в жегата

| от MamaMia |


Петък е и София едва едва се опитва да работи, затисната под тежката ръка на юнското слънце. Почти разтопеният асфалт лепне по пердетата, а гълъбите са се изпокрили в сенките на балконите.

Това е времето, в които всички си мислим как да се разхладим и да дишаме малко по-свободно в градската мараня. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да усетите повей хлад, в случай, че сте далеч от морето и планината. Безплатно.

  1. Гледайте Титаник за втори, девети или четиринайсети път. Ако вечната филмова класика ви е писнала – превъртете до момента, в който гостите на големия кораб потъват във водите на Атлантическия океан. Представете си, че сте един от тях и че потното ви тяло се отлепя от дивана и се потапя в ледените води на Атлантика. Тръпката на хлад е гарантирана
  2. Медитирайте със зимна картина. Ако нямате налична – кубче лед също ще свърши работа. Изберете си мантра от следните три варианта: „Аз измръзвам от студ”, „Е*ати клинча” или „Измръзнаха ми шушоните”. Докато повтаряте тихичко мантрата, наблюдавайте внимателно пейката, зарината със сняг или надвесените над малка къщичка в гората клони, натежали от сняг. До час и 20 минути, трябва да почувствате облекчение от жегата
  3. Чуйте песента на рапърите Зипо и Слаш – „Най обичам”. Със сигурност ще ви втресе.
  4. Погледайте малко реклами по телевизията – няма да ви стане по-хладно, но ще разберете,че има и по-лоши неща от времето, които тормозят хората през лятото – а именно потта, диарията и гъбичките. Това ще ви накара да се почувствате спокойни и възмездени за мъките пред вентилатора.
  5. Прекарайте време, взирайки се в снимките на приятелите си в социалните мрежи – вълничките, чашките, босите крачка…Психолозите твърдят, че когато гледаме как на другите им е добре, и на нас ни става добре.

Да, и ние не вярваме в последното.


Повече информация Виж всички