Hyundai IONIQ спечели голямата награда в конкурса „Световен женски автомобил на годината“

| от MamaMia |


В осмото издание на конкурса „Световен женски автомобил на годината“ Hyundai IONIQ спечели Голямата награда. За целите на вота всичките три модела, IONIQ Electric, Hybrid и Plug-in, бяха третирани като един автомобил.

За да определи големия победител, журито на „Световен женски автомобил на годината“ първо гласува за победителите в шестте различни категории като семеен автомобил, икономичен автомобил, екологичен автомобил, SUV/Crossover, луксозен автомобил и динамичен автомобил. IONIQ застана начело в категорията „Екологичен автомобил“ и след това беше избран за Големия победител.

Сред техническите акценти в продуктовата гама са осигуряваните от IONIQ Hybrid и IONIQ Plug-in водещи в класа икономия на гориво и ниски CO2 емисии от 92-79 г/км* и 26 г/км* съответно. IONIQ Electric може да измине 280 км с едно зареждане, осигурявайки по-голяма гъвкавост и спокойствие за клиенти, търсещи автомобили с нулеви емисии и практичен пробег. IONIQ Plug-in може да измине до 63 км в изцяло електрически режим, увеличавайки възможността за шофиране без гориво за онези клиенти, които обичайно шофират на къси разстояния.

„Световен женски автомобил на годината“ е единственият конкурс в света с изцяло женско жури. Журито се състои от 25 утвърдени автомобилни журналисти от 20 различни държави. Първоначално те номинират 420 автомобила, преди да ги сведат до списък с 60-те водещи претендента. След това гласуват с таен вот, като присъждат точки за всеки претендент.

Крайните резултати се одитират от офиса на международната счетоводно-консултантска компания Grant Thornton в Окланд, Нова Зеландия.

*Базирано на комбиниран цикъл NEDC. CO2 емисиите и разходът на гориво зависят от размера на гумите.