Седмичен хороскоп – от 17 ноември Меркурий започва да се движи ретроградно

| от Селена Астро |


Седмицата започва с Луна преминаваща през знака Козирог. Това й разположение ще направи първите два дни от седмицата идеални за разчистване на дома, грижа за по-възрастни роднини или близки, строителни дейности и преподреждане на отговорностите и документацията.

Най-комфортно се очаква да се чувстват през периода земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е те да започнат нещо значимо, което да доразвиват в последствие.

Сряда и четвъртък Луната ще пребивава в знака Водолей. Това е най-независимият и оригинален знак от зодиака. През този период може да имаме внезапни изненади или промяна в плановете. Много е вероятно също така случайно да се натъкваме на интересни и нестандартни хора, които да внесат нотка свежест в ежедневния ни ритъм на живот и под една или друга форма да го обогатят.

Тези дни са също така подходящи за занимания с нови технологии, политика, телевизия, както и за активни социални дейности или групови занимания.

 

хороскоп

 

Периодът ще бъде най-успешен за въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Не е изключено те да получат изненадващи обаждания или съобщения, които да ги насочат в правилна за тях посока.

От петък до неделя включително Луната ще се намира в знака Риби. Докато Светилото, което отговаря за емоционалното ни състояние преминава през най-мечтателния и отнесен знак от зодиака, е възможно да сме доста объркани и разсеяни. Няма да ни е лесно да се организираме и да се занимаваме ефективно с организационни и документални въпроси. За сметка на това добре биха ни се отразили творческите дейности и разпускащите начинания.

През тези три дни най-не във форма ще бъдат подвижните знаци Риби, Стрелец, Близнаци и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са свръх емоционални и чувствителни. За тези знаци е добре да намерят време за разпускане и отделяне от стреса, най-добре биха им се отразили занимания с плуване, йога, танци или творчество.

 

планети, хороскоп

 

На 17.11. Меркурий, планетата на мисълта и комуникациите обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знака Стрелец до 07.12. Важно е през този период да не започваме важни неща, да не правим скъпи покупки, да не стартираме връзки и да не се подлагаме на прегледи и лечения. Преценката ни няма да е достатъчно трезва и поради тази причина дните, докато планетата се движи на обратно не са добри за изясняване на отношения и изглаждане на конфликти.

Добре е също така да сме изключително внимателни със средствата за комуникацията и транспорт и да си предвиждаме нещата предварително, защото има риск от закъснения и объркване на първоначално замислените от нас планове.

Най-силно ще се отрази ретроградното движение на планетата на подвижните знаци Стрелец, Риби, Близнаци и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях не са изключени големи конфликти с хора от обкръжението, които е важно да не задълбочават, ами да оставят да се уталожат.