Седмичен хороскоп: пътувания и забавления с приятели

| от Селена Астро |


В понеделник Луната ще преминава през най-оптимистичния знак от зодиака, Стрелец, което й разположение ще направи първия ден от седмицата изключително подходящ за промяна на мирогледа, предприемане на пътувания, забавления с приятели и познати, важни покупки и важни договори.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с Асцендент или лични планети в тези знаци, ще бъдат особено продуктивни и пълни с идеи през периода. Много е важно обаче след първоначалния тласък и стартиране на планираното да не загубят инерция, ами да са достатъчно последователни и старателни в довършването му. Имат голям шанс за успех и признание, трябва им само малко повече упоритост, за да ги постигнат.

От вторник до четвъртък включително Луната ще се намира в знака Козирог, от което следва, че през тези три дни ще сме доста по-сериозни, практични и насочени към решаването на важни задачи от обикновено. Не е изключено да имаме сблъсък с авторитети и по някакъв начин да имаме усещането, че обстоятелствата ни притискат или ограничават, което може да ни стимулира и амбицира, но също така може и да ни обезвери. Поради тази причина е важно да не се фокусираме върху пречките, ами да влагаме достатъчно старание в нещата, които зависят предимно от нас, понеже колкото повече усилия инвестираме, толкова повече ще постигаме.

Не е изключено земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци да направят голям пробив по важен за тях въпрос и да пожънат дълго чакан успех.

Петък и събота Луната ще се намира в знака Водолей, най-идеалистичния и независим знак от зодиака. През тези два дни бихме могли да очакваме да се натъкнем на интересни и оригинални хора, които да ни обогатят мирогледа и да ни разнообразят.

Не е изключено да получим помощ и подкрепа от познати и приятели по наболял въпрос, да преосмислим целите и мечтите си.

Най-добре се очаква да се чувстват през периода въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да демонстрират талантите и възможностите си по много категоричен начин и ще изпъкнат пред останалите.

В неделя Луната ще преминава през знака Риби, като в 14:50 часа настъпва Пълнолуние. Тогава нощното Светило ще застане в точна опозиция със Слънцето в Дева.

Това разположение ще направи втория почивен ден неподходящ за стартиране на дейности, започване на приятелства, социални активности, политически игри, въвеждане в ход на планове с цел бъдеща реализация, както и подписване на договори или сключването на сделки.

Заради събитието е възможно да сме прекалено едностранчиви и да не виждаме противоположната гледна точка. Поради тази причина е важно да избягваме спорове или конфронтации със заобикалящите. Най-добре е да се фокусираме върху себе си и търсенето на вътрешен баланс, а не върху другите и изискванията ни към тях.

Най-напрегнат ще бъде денят за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни трудности и неразбирателства покрай заобикалящите, които не е изключено да ги обезверяват на моменти. Най-важното за тях е да се концентрират върху собствените задачи и да не си позволят да загубят почва под краката, отстоявайки се на всяка цена за неща, които нямат кой знае какво значение, и заради които могат да развалят отношенията си с важни за тях хора.