Какво трябва да знаем за първата седмица на 2019 г.?

| от Селена Астро |


От понеделник до сряда на обяд Луната ще пребивава в знака Скорпион. През периода е добре да сме изключително внимателни с нещата, за които отговаря знака, а именно дълбинните психологически процеси, големите трансформации, медицинските процедури, работата с чужди пари, наследствата и задкулисната власт,

Повечето от нас ще са много емоционални, докачливи и едностранчиви. Поради тази причина е важно по време на празничните дни и докато посрещаме Новата Година да не се впрягаме за незначителни неща и да избягваме излишни конфронтации. Препоръчва ни се да си оставим време за разпускащи и релаксиращи процедури, водни бани или спа процедури. Така най-ефективно бихме успели да преборим стреса и да се насладим на празника.

Много е вероятно неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци да са леко депресивни и фискирани в собствената гледна точка, приемайки нормални житейски ситуации и конфликти на живот и смърт. Препоръчва им се да са внимателни да не си навлекат излишни разправии с някого от обкръжението през периода и да се постараят да са максимално търпеливи.

От сряда на обяд до петък включително Луната ще преминава през най-оптимистичния знак от зодиака, Стрелец, което прави първите дни от Новата Година изключително подходящи за стартиране на нови проекти, промяна на мирогледа, предприемане на пътувания, забавления с приятели и познати, важни покупки и важни договори.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с Асцендент или лични планети в тези знаци, ще бъдат особено продуктивни и пълни с идеи през периода. Много е важно обаче след първоначалния тласък и стартиране на планираното да не загубят инерция, ами да са достатъчно последователни и старателни в довършването му. Имат голям шанс за успех и признание, трябва им само малко повече упоритост, за да ги постигнат.

През уикенда Луната ще преминава през знака Козирог, като в неделя в 03.30 часа сутринта настъпва Новолуние в същия знак. Тогава движението на нощното Светило съвпада с това на Слънцето.

Козирог е знакът отговарящ за задръжките, ограниченията, отговорностите и старанието. Поради тази причина случващото се събитие предполага, че през уикенда голяма част от нас ще имат усещането, че не срещат нужното разбиране от заобикалящите ги хора и са под една или друга форма подтиснати от тях.

Периодът около Новолунието няма да е много подходящ за подаване на документи, провеждане на важни разговори, правене на зъби или хирургични интервенции в областта на костите, ставите или ушите, но за сметка на това ще е идеален за занимания със строителна или ремонтна дейност, както и за всякакви активности, които изискват прецизност, строгост и дълбочина.

Дните ще бъдат най-напрегнати за кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях не са изключени сблъсъци с авторитети или с хора, от които по един или друг начин зависят.