Как да спечелим мъжа – Козирог?

| от MamaMia |


Знакът Козирог се управлява от Сатурн, планетата на задръжките, ограниченията и отговорностите.

Ако сте си харесала мъж Козирог или от известно време сте във връзка с представител на знака, долу изброените съвети, биха могли да са ви полезни.

Уважавайте работата му

Мъжът Козирог държи изключително много на престижа и общественото си положение. През целия си живот той не спира да гради и надгражда своята кариера, да се развива и старае в службата. Много е работлив и всеотдаен, докато изпълнява ангажиментите си и не се плаши от напрежението и отговорностите, които високите постове изискват.

За него е важно да го подкрепяте в начинанията и да толерирате работата му. Съветвам ви да не му правите скандали, ако не винаги успява да се прибере навреме за вечеря или ако му се налага да приема обаждания по време на почивните дни.

Колкото по-спокоен е, че работата му е свършена и върви по план, толкова по-спокоен ще бъде и в семейния си и партньорски живот.

Не го карайте да действа импулсивно

Мъжът Козирог е много авторитарен, той обича да държи всичко около него под строг контрол. Не се впуска в непремислени и не добре преценени начинания.

Никога не го карайте да бърза или да действа без подготовка, защото това силно ще го затормозява.

Ако вие сте от хората, които искат да живеят ден за ден и да черпят с пълни шепи от живота, без да мислят за последствията и рисковете, това най-вероятно няма да е най-правилния човек за вас.

За всяко свое начинание, дори и за тези от графата хобита, мъжът Козирог обича да има предварително подготвен план. Винаги се старае да минимализира опасностите и рисковете. Никак не харесва изненадите и внезапното объркване на ситуациите, в които попада и прави всичко възможно да ги предвижда.

Не обръщайте внимание на песимизма му

Мъжът Козирог е песимист. Той не е от хората, които лесно се отпускат и чакат да видят, какво ще стане, защото вярват в щастливото бъдеще.

Той от малък се е научил, че за всяко нещо, което иска, ще трябва да положи старание и неистови усилия. Винаги е готов за битка, за доказване на възможностите си, но и винаги си има едно наум, а именно, че има шанс нещата да не станат точно така, както си ги представя или че те могат да се объркат.

Той си е черноглед, но това черногледство го пази от по следващо разочарование и по-лесно приемане на негативен развой на ситуацията.
Понеже е така устроен, ще бъде песимистичен и към вашите бъдещи начинания, за които му споделяте, което може да ви обезверява и да го считате, като липса на подкрепа. А то ще е точно обратното. Това е неговият начин да ви подготви за ситуацията, за битката.

Така ще ви накара да преразгледате ходовете си, да обмислите реакцията си, при евентуално объркване и да се подготвите за ответна реакция.
За това, не му се сърдете, а просто го изслушайте и обърнете внимание на аргументите му. Те биха могли единствено да ви бъдат от полза.

Успеете ли да задържите вашия Козирог, вие ще имате партньор, който ще ви е верен, ще е сериозен към връзката ви и ще ви подкрепя. Ще поддържа семейното огнище винаги топло и добре подсигурено и ще го пази от бурите.

От друга страна ще имате човек, който е със страхотно чувство за хумор и ще може да ви разсмива с разказите и историите си. Ще имате чудесен събеседник и спътник в живота. Човек, на когото винаги ще можете да разчитате.