5 начина бившият да напомни за себе си

| от MamaMia |


Бившите връзки са дълга и сложна тема. В Mamamia вече писахме как изолацията покрай пандемията накара голяма част от бившите партньори да напомнят за себе си. Писахме и как се самозаблуждаваме понякога, че „с бившия сме приятели“. И понеже винаги остават недоизказани неща (както след всяка връзка), решихме да зададем и тревожния въпрос „Да се върна ли при бившия?“, за да стигнем до колебливо изреченото, но все пак разумно решение – „НЕ“.

В следващия текст ще обсъдим 5-те поведения на бившия, които издават, че той не ни е преживял и дава знаци, че вратата отново е отворена.

Разбира се, тази отворена врата ни тревожи. Заставаме на прага й и започваме дълго обмисляне, връщане на чувствата, пресмятане… Ако връзката не е безвъзвратно капитулирала пред житейските обстоятелства, започваме да съжаляваме бившия си мъж, а после себе си и това би могло да продължи до безкрайност. Но има няколко поведения от страна на бившия, които можем (и трябва) да разчетем безпогрешно. Защото те чисто и просто показват, че той не ни е преживял и докато не го отблъснем напълно (или не се върнем при него) той няма да може да продължи с живота си.

Ето какво правят мъжете, когато им е трудно да ни преживеят:

Той се интересува дали си сама – защото той е

Един от най-ясните знаци, че бившият има чувства, е да показва интерес дали си имаш някой. Понякога мъжете не питат за наличието на друг мъж в живота на бившата си жена, а предпочитат сами да подчертаят, че все още са сами, за да може да я накарат да се върне. Ако той все още е сам е напълно възможно подсъзнателно да не допуска нова връзка с друга жена, таейки надежда, че ти ще се върнеш отново в живота му. Ако кажеш, че си сама, е много възможно бившият да предприеме нови стъпки за възвръщане на отношенията. Може и директно да предложи да се съберете, за да не сте сами. А може да предложи да пиете по едно някъде, да помоли за прошка, или да поиска да преосмислите отношенията си. В крайна сметка има двойки, които се събират след раздяла. Защо да не сте като тях, вероятно си мисли той.

Докосва те внимателно, когато се срещате

Ако бившият си търси причини, за да осъществи физически контакт с теб, вероятно все още изпитва силни чувства. Това може да се изрази чрез леко докосване по рамото, бузата или докосване на раменете. С това той показва, че не сте само приятели. Това поведение означава много, тъй като преди това сте били в интимни отношения. Той иска да види как отговаряш на неговите докосвания и дали е добре дошъл в живота ти (дори и само за секс!) или не. Ако не желаеш да заблуждаваш бившия, то трябва да поставиш твърди граници. Не е нужно да търпиш докосвания, ако нямаш никакви намерения да подновиш връзката.

Напомня за себе си чрез социалните медии

Социалните медии също са издайнически, когато става дума за поведение на бившия. Ако той харесва или коментира твоите постове, това е сигурен знак, че мисли за теб повече от обичайното. Вероятно той следи поведението ти и желае да привлече вниманието ви. Ако пък в своя акаунт поства ваши общи снимки или снимки от времето, в което сте били заедно, то със сигурност не е преодолял връзката.

Настоява да се срещате на живо

Ако иска среща „просто ей така“, или просто „заради доброто старо време“, имай едно наум: той със сигурност прави усилие да те задържи под някаква форма в живота си, защото има чувства. Това може да е индикация, че му липсва твоето присъствие. Друг знак, че желае да сте заедно е, ако се опитва да се появи на места, където знае, че ходиш. Затова, ако се сблъскаш с бившия някъде, бъди сигурна, че едва ли е случайно.

Изпраща носталгични съобщения или песни

Той има навика от време на време да изпраща песни или да пише съобщения, сякаш отникъде. Разбира се, тези съобщения може и да звучат все едно всичко е свършило, но не са случайни. Той иска да се свърже с теб, за да получи отговор, дори и просто усмихващо се човече. Това го кара да поддържа илюзията за продължаваща връзка.

Какво да правим?

Разбира се, ако си наясно, че бившият не е успял да промени емоционалната си настройка, първото нещо, което трябва да решиш е, как се чувстваш ти. Припомни си отново причината, поради която се разделихте и защо приключи всичко. Ако нямаш интерес към тази връзка и си убедена, че тя е приключила, тогава е добре да поставиш твърди граници. Кажи му направо, че нямаш намерение да се връщаш при него, независимо, че все още не си го преживяла. Напомни му, че трябва да продължи напред и ако това не се случва, прибегни дори до по-драстични методи, например блокирай съобщенията му – или изобщо не му отговаряй.

В крайна сметка кой е верният път в тази ситуация решаваш сама. Но не позволявай бившите връзки да ти пречат в развитието на новите ти отношения.


Повече информация Виж всички