Младежи обсъждат темата за психичното здраве на ежегодното събитие Voice it

| от MamaMia / НМД* |


Психичното здраве е темата на осмото издание на младежкия форум „Voice it: Мнение от значение“. Събитието се организира от младежка мрежа „Мегафон“ и Национална мрежа за децата по повод годишнината от подписването на Конвенцията за правата на детето на ООН.

Целта на Voice it е да подчертае колко е важно да чуваме детския глас, да даде възможност на децата да изразяват своето мнение по важните за тях въпроси и да участват в решаването на проблемите.

Тази година Voice it ще бъде на 20 ноември, 2022 г., от 13.00 до 16:30 в зала 6 на НДК.

Темата на дискусията е „Психично здраве“ в следните области:  училище, семейство, социални мрежи и приятелство, здравеопазване.

Младежите от програма „Мегафон“ ще зададат своите въпроси на поканените представители на отговорните институции и политици, като до този момент присъствие са потвърдили д-р Александър Симидчиев, народен представител от Демократична България и зам. председател  на комисията по здравеопазването, Красимир Вълчев, народен представител от ГЕРБ и председател на комисията по образование и наука, и Искрен Арабаджиев, народен представител на Продължаваме промяната и зам. председател на комисията по труда, социалната и демографската политика.

Ще се направи и видео връзка с младежи от Варна, сред които деца от украински произход, които също ще се включат със свои въпроси.

Накрая ще има дискусия, в която ще участват всички присъстващи гости – експерти, учители, ученици.

Специални гости на събитието ще бъдат млади хора от офиса на Омбудсмана на децата в Исландия.

Водещ ще бъде известният актьор и влогър Стефан Попов-Чефо.

Във втория панел на Voice it от 14, 30 до 16, 30  организации с опит в детското и младежкото участие ще се представят с щандове и интерактивни дейности.

 *Национална мрежа за децата е найголямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децатаПовече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. Вижте повече на www.nmd.bg

Вижте още:

По-малко вещи, повече психично здраве