По какъв начин влияе алкохолът на лицето ни

| от |


Всички знаем, че алкохолът не е най-полезното нещо за нашия организъм. В това число влиза и кожа ни – най-големият орган в нашето тяло, ако трябва да сме точни той има най-силно влияние върху кожата на лицето. Алкохолът дехидратира, прави ни подпухнали, образува кръгове под очите и акне. Ето по какъв начин влияят различните видове етил на нашето лице.

Текила – това е много добър вариант ако искате да пийнете с приятелки и на следващия ден да няма следи по вашето лице. Разбира се, ако не прекалите с нея. Текилата съдържа малко захар, ако пропуснете и солта ще си спестите кръговете под очите и подпухването на сутринта.

Бирата също е добър вариант, въпреки че е газирана. Тя съдържа малко алкохол и служи като антиоксидант.

Джин с тоник – добре познатата алкохолна смес съдържа в малки количества захар и сол, което ще ни спести проблемите с кожата на следващия ден. Ако се доверим на диетичен тоник възможността от подпухване пада до минимум.

Бяло вино – всички дами смятат, че бялото вино е най-щадящо за нашия организъм, но се оказва, че не е така. Бялото вино е с високо съдържание на захар, което води до увреждане на клетките и бързото им стареене. Освен това се оказва, че от него няма никаква полза за организма.

Мохито – най-предпочитаният женски коктейл се оказва, че е доста вреден за нашата кожа. Захарта и захарният сироп, които се слагат при направата му, в дългосрочен план предизвикват бръчки и акне.

Маргарита – ако може да избегнете употребата на този коктейл ще е добре за вас и вашето лице. Тъй като маргаритата съдържа два вредни компонента – захар и сол. Солта предизвиква онова махмурлийско подпухване, а захарта – акне и бръчки.

Червеното вино е най-лошото питие за вашата кожа. То съдържа хистамин, който води до зачервяване и разширяване на кръвоносните съдове.

Наздраве!


Повече информация Виж всички